Snorkelen Zuid Afrika: de beste snorkelplekken

Snorkelen Zuid Afrika

Snorkelen Zuid AfrikaDe fanatieke duikers en snorkelaars onder ons denken niet meteen aan Zuid Afrika wanneer men het heeft over snorkelen en duiken. Toch heeft Zuid Afrika meer dan genoeg mogelijkheden om te genieten van de onderwaterwereld. De onderwaterwereld van Zuid Afrika is prachtig.

 

Snorkelen Zuid Afrika: onze tips

Reis naar Zuid Afrika heeft voor onze bezoekers enkele mooie plekken opgezocht waar je uitstekende kan snorkelen in Zuid Afrika. Snorkelen en duiken in Zuid Afrika kan op diverse plekken. Lees hieronder meer.

 

Sodwana Baai snorkelen:

Je vindt Sodwana in het noord-oosten van Zuid Afrika, tegen de grens met Mozambique. Snorkelen bij Sodwana Bay is een absolute aanrader. Wanneer je wilt genieten van een grote variëteit aan vissen, koraal, riffen en scheepswrakken, dan is dit absoluut de plek waar je naar toe wilt gaan. Sodwana ligt niet al te ver van het Kruger Park af en is goed in te passen in een rondreis Zuid Afrika. Sodwana Bay Snorkeling tours worden wel georganiseerd, maar eigenlijk kan je perfect vanaf het strand zelf gaan snorkelen bij Sodwana Baai.

 

Protea Banks snorkelen:

Wanneer je gaat snorkelen bij Protea Banks, dan heb je kans dat je Tijger- en hamerhaaien tegenkomt. Is dat even spannend! De Protea Banks liggen zuidelijk van Port Shepstone en Durban en zijn naast een goede snorkellokatie geliefd door duikers.

 

Snorkelen Zuid Afrika: Aliwal Shoal:

Onder Durban en niet al te ver boven de Protea Banks vind je Aliwal Shoal. Op de riffen kan je zowel koudwater- als warmwatervisser zien en natuurlijk ook diverse soorten haaien. De diverse soorten koraal in combinatie met de kleurrijke vissen geven mooie mogelijkheden voor het nemen van onderwaterfoto’s. Wanneer je wilt duiken, dan kan dat hier prima. Met name het wrakduiken wordt veel gedaan.

 

Knysna: het kunstenaarsplaatsje

Knysna staat bekend om haar geweldige ligging. Knysna Heads Zuid AfrikaDe Knysna Heads waken over het stadje en de bijbehorende lagune. Wanneer je aan watersporten denkt, dan heb je bij Knysna vele mogelijkheden, maar wil je snorkelen dat kan dat ook. Rondom Coney Glen vind je vele poelen waar je relaxed kan snorkelen. Wist je dat je in de wateren van Knysna het unieke Knysna Zeepaardje aan kan treffen?

 

TsiTsikama National Park:

Bij het TsiTsikama National park ligt de monding van de Stormsrivier. De rivier is gevuld met talloze bijzondere onderwater dieren. Snorkelen in Zuid Afrika bij TsiTsikama is niet geheel zonder gevaar, want het water kan ruig zijn. Bovendien is de monding van de Stormsrivier een plek waar vele grote en kleinere haaien voorkomen

 

Maputaland snorkelen:

In het noorden van de provincie KwaZulu Natal ligt Maputaland. Vanaf Kaap Vidal en Sint Lucia een relatief klein stukje. Wanneer het tij laag is kan je hier en bij Kosi Bay uitstekend snorkelen. Snorkelen Zuid AfrikaHet water is atijd warm, de koraalriffen prachtig en de vissen talrijk.

 

Snorkelen bij Plettenberg Baai

Plettenberg Baai ligt op de Tuinroute, niet ver van Knysna. Als je hier gaat snorkelen, dan moet je vooral genieten van de onderwaterorganismen als de sponzen en anemonen. Het kleurenspectrum dat je onderwater ziet is zeker een foto waard.

Rondreis Zuid Afrika aanbieders:

Hotels Zuid Afrika


Vakantie fotoboek maken?

vakantie fotoboek maken

Privacy

Wij gebruiken cookies om onze website te laten functioneren en om onze inhoud af te kunnen stemmen op de wensen van onze gebruikers.

[Totaal: 11   Gemiddelde:  2.9/5]

Pin It on Pinterest

Share This