Natuurpark Zuid Afrika: Kruger Wildpark

De topattractie van Zuid Afrika is natuurlijk het Kruger National Park. Vernoemd naar de eerste president van de blanke Boeren. Rondreis Zuid Afrika cheetahsDit is het grootste en bekendste wildpark van Zuid Afrika. Dit wildpark bestaat al sinds 1898 en heeft als doel het wild te beschermen tegen de mens. Het park is bijna 2 miljoen hectare groot en grenst aan en loopt door in Mozambique.

Het Kruger Park in Zuid Afrika is een plek waar veel rondreizen langkomen. Wanneer je hier op bezoek gaat voor een individuele reis Zuid Afrika is het aan te raden om meerdere dagen hiervoor uit te trekken. Het park heeft enkele prachtige overnachtingsmogelijkheden in zeer verschillende omgevingen en is dus helemaal toegerust om jou een geweldige ervaring te bieden. Je vind in dit park zeer veel verschillende dieren, waaronder de Big 5, hyena’s, cheetas, talloze zebra’s en antilopes.

 

Het Kruger National Park leent zich uitstekend voor een meerdaags bezoek, waarbij je het park van onder naar boven verkent. Houdt er wel rekening meer dat als je dit zou willen doen, dat dit dan veel tijd kost. Het is echter zeker de moeite waard.

Accommodatie in het Kruger Park

In het Kruger Park  vind je verschillende overnachtingsplekken, ook wel rest camps genoemd. De faciliteiten zijn verschillend. Accommodatie Kruger ParkIn de grotere camps kan je huisjes huren en vind je over het algemeen ook een winkeltje en soms zelfs een zwembad. In andere kampen kan je alleen een tent huren. Kies je voor deze laatste optie, dan zal je merken dat je echt het “out of Africa” gevoel krijgt.

Accommodatie in het Kruger Park kan je op meerdere manieren regelen. Je kan deze via onze partnersite boeken. Klik hier om naar aanbiedingen te zoeken. De gevonden resultaten zullen over het algemeen mooie accommodaties zijn in prive-parken.

Wil je in één van de accommodaties van het Kruger Park slapen? Neem dan contact op met Sanparks. Let op: de accommodaties zitten vaak vol, dus reserveer tijdig. Je kan makkelijk van de ene accommodatie naar de andere rijden in het Kruger Park. De gemiddelde prijs voor een tweepersoons bungalow ligt ergens tussen de R950 (€65) en de R1700 (€116) voor 2 personen per nacht. Een safari tent heb je al voor R525 (€35) voor 2 personen per nacht.

Te zien en doen in het Kruger Park

In het Kruger Park is erg veel te beleven. Je kan er zelf rondrijden met de eigen auto, maar ook georganiseerde safari’s doen. Niet alleen overdag, maar juist ook ‘s nachts. In het Krugerpark kan je naast dag- en nachtsafari’s onder begeleiding van een ranger ook begeleide (meerdaagse) wandeltochten en fietstochten doen. Tevens kan je een echte Zuid Afrikaanse braai doen in de natuur, maar ook golfen op de 9 holes golfbaan van het Skukuza kamp. Wanneer je echt een unieke ervaring wilt krijgen tijdens je Zuid Afrika vakantie, dan probeer je een van deze activiteiten te regelen. Wanneer je in een restcamp blijft slapen, dan kan je dergelijke excursies vaak ter plekke nog regelen.

Praktische tips voor bezoekers

  • Het Kruger Park heeft een relatief warm klimaat. Dat betekent onder andere dat gedurende de dag de dieren zullen rusten en zich minder zullen vertonen. Wil je de Big 5 spotten, sta dan vroeg op en zorg ervoor dat je rond schemering op pad gaat. Een ander goed moment is het einde van de middag.
  • Het meeste wild zie je wanneer je langzaam rijdt. Daarnaast kan het handig zijn om te kijken waar andere auto’s stoppen.  Houdt de snelheid in ieder geval laag. Niet alleen voor jezelf en voor de dieren, maar ook om hoge boetes te voorkomen.
  • Je hebt een goede kans om wild te spotten in de buurt van waterputten, riviertjes of meertjes.
  • Stap absoluut niet uit de auto. Ook niet als je pech hebt. Het Kruger Park is een wildpark, dat betekent dat er levensgevaarlijke dieren rondlopen.  Wanneer je uit de auto gaat, dan kan ook jij voor prooi aangezien worden. Heb je pech, wacht dan op een andere voorbijganger of probeer het restkamp of de toegangspoort te bellen.
  • Het is handig om wat eten mee te nemen, maar het is essentieel om water te hebben. Het Kruger Park is warm en stel dat er iets gebeurt, dan ben je altijd voorbereid.
  • Geef geen eten aan dieren (apen, bokken). Deze beesten worden lui wanneer ze gevoerd worden en daarmee neemt hun zelfredzaamheid af.
  • Denk eraan dat het Kruger Park een gebied is waar de malariamug voorkomt. Het beste kan je je laten voorlichten bij de GGD of apotheek voor aanvang van de vakantie. Waarschijnlijk heb je medicijnen nodig.
  • De meeste mensen bezoeken het zuidelijke deel van het Kruger National Park. Dit vanwege de gunstige ligging ten opzichte van de rest van het land. Dit betekent ook dat het hier drukker is. Het zuidelijke deel is over het algemeen wat groener dan het noordelijke deel. Mocht je de kans en de tijd hebben, bezoek dan het rustige noordelijke deel. Hier zal je je nog meer in Afrika voelen.

Openingstijden en bereikbaarheid

Het Kruger National Park is erg goed bereikbaar en vaak al vroeg open. De meeste mensen komen vanuit het zuiden via de poorten bij Krokodillenbrug en Malelane. Andere toegangspoorten zijn Phabeni, Numbi Gate en Paul Kruger Gate. Kom je vanuit het midden aangereden, dan zal je waarschijnlijk voor Orpen gate  het park binnen gaan. In het noorden kan je viia Phalaborwa, Pafuri Gate of Punda Maria naar binnen rijden.

In de Zuid Afrikaanse zomer (november t/m februari kan je van 05:30 tot 18:30 naar binnen. In maart en oktober sluit het park om 18:00. Van april tot en met juli is het park van 06:00 t/m 18:00 open. De openingstijden van de toegangspoorten zijn niet gelijk aan die van de overnachtingsplekken in het park. Deze zijn vaak al eerder open, soms al vanaf 04:30.

 

Kaart Kruger National Park

Hieronder vind je een kaart van het Kruger National Park

[Totaal: 18   Gemiddelde:  2.8/5]

Pin It on Pinterest

Share This