Avontuur en Sport: duiken in Zuid Afrika

Zuid Afrika is een land met een zeer diverse klimaat. Dit maakt ook dat je zo enorm veel mogelijkheden hebt om het avontuur op te zoeken. Duiken Zuid AfrikaDe warme Indische oceaan brengt een zeer diverse zeeleven naar de kusten van Zuid Afrika. Je kan dan ook prima duiken in Zuid Afrika. Voor de kust van de provincie KwaZulu-Natal, met name in het noorden, heb je uitstekende mogelijkheden om een grote verscheidenheid aan vissen te zien. Denk hierbij aan haaien, dolfijnen, walvishaaien, roggen en zeeschildpadden.

Je kan hier van 10 tot 30 meter diep duiken. Sodwana Bay is een goede uitvalsbasis voor de mooiste duiktrips van Zuid Afrika. Voor de ervaren duiker zijn de Protea Banks, een kleine 200 kilometer zuidelijk van Durban een echte uitdaging. Je vind hier heel veel verschillende soorten haaien. Het water is echter zeer ruig en het weer kan hier snel omslaan. Protea Banks zijn echter een echte aanrader voor de duikroutinier. De lagune van Knysna is voor de beginnende duiker een echte aanrader. Bekijk hier onze 7 beste snorkel- en duiklokaties in Zuid Afrika

Krokodillen duiken Zuid Afrika

Het lijkt een beetje vreemd, maar je kan in Zuid Afrika ook oog in oog komen te staan met nijlkrokodillen. Deze beesten lijken rustig te liggen in het water, maar kunnen oh zo snel toeslaan. Zeker als er een lekker stukje vlees naast jouw kooi in het water gelegd wordt. Duiken met krokodillen in Zuid Afrika is mogelijk in Oudshoorn, op de Cango Wildlife ranch.

 

Zuid Afrika: Haaien duiken in een kooi

Heb je geen duikbrevet, maar wil je toch graag eens met haaien duiken? In Gansbaai, ongeveer 50 kilometer oostelijk van Hermanus, kan je jezelf in een speciale kooi laten afzakken. Uiteraard wordt de veiligheid eerst getest. Als je mazzel hebt zie je naast de kleinere haaiensoorten ook de grote witte haai. Ook in Kaapstad is een dergelijke duik mogelijk. Hieronder zie je een tweetal filmpjes die wij van Thomas Hiensch ontvingen.

Rondreis Zuid Afrika aanbieders:

Hotels Zuid Afrika


Vakantie fotoboek maken?

vakantie fotoboek maken

Privacy

Wij gebruiken cookies om onze website te laten functioneren en om onze inhoud af te kunnen stemmen op de wensen van onze gebruikers.

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Pin It on Pinterest

Share This