Klimaat en weer

Actuele weer van Zuid Afrika

 

Klimaat van Zuid Afrika:

Het klimaat en weer van Zuid Afrika is erg divers. Doordat Zuid Afrika op het Zuidelijk Halfrond ligt, lopen de jaargetijden tegengesteld aan Nederland. In onze zomer is het in Zuid Afrika bijvoorbeeld winter en in onze lente is het in Zuid Afrika herfst. Nou is de winter zeker niet vergelijkbaar met de Hollandse of Belgische winter, maar wel frisser dan de Zuid Afrikaanse zomer. Het klimaat van Zuid Afrika is over het algemeen erg prettig.

In de Zuid Afrikaanse zomer lopen de temperaturen op tot ruim 30 graden, met op de warmste plekken, in het noord-westen, soms wel 40 tot 50 graden. In de winter is het gemiddeld toch zeker nog 20 graden. Geen reden dus om in onze zomervakantie Zuid Afrika aan je voorbij te laten gaan. De nachten zijn in het klimaat van Zuid Afrika fris, zowel in de zomer als in de winter. De verschillen zijn op sommige plekken groot, vanwege de hoogteverschillen in het land.

Zuid Afrika: Zon

Ook qua zonuren zit je in het klimaat van Zuid Afrika goed. In het noord-westen heb je al snel meer dan 3600 zonuren per jaar. Ben je meer een kustganger? Dan zit je goed in Durban. Het is hier het hele jaar door een aangename temperatur, met zeewater boven de 25 graden.

Zuid Afrika: Tornado’s en onweer

Een bekend weerfenomeen is de tornado. In de periode november tot januari kan je in de Gauteng provincie of in KwaZulu Natal zo maar een tornado tegen het lijf lopen. Ook onweer komt regelmatig voor. In de Drakensbergen onweert het één derde van alle dagen in het jaar.

Klimaattabel per provincie

Per provincie hebben wij een overzicht samengesteld met maximum en minimum temperaturen per maand. Hierdoor kan je voor je rondreis Zuid Afrika een goede keuze maken welk jaargetijde voor jou het beste is.

Klimaattabel West Kaap

Klimaattabel Noord Kaap

Zuid Afrika Klimaattabel Oost Kaap

Zuid Afrika Klimaattabel Vrijstaat

Zuid Afrika Klimaattabel Noord-West

Klimaattabel Gauteng

Zuid Afrika Klimaattabel Kwazulu Natal

Zuid Afrika Klimaattabel Mpumalanga

Zuid Afrika Klimaat tabel Limpopo

[Totaal: 3   Gemiddelde:  2.3/5]

Pin It on Pinterest

Share This