door Reis naar Zuid Afrika | jul 12, 2014 | Eten |
Boerewors uit de boskombuis Boerewors? Voor ons onlosmakelijk verbonden aan het Zuid-Afrikaanse leven. Kijkend naar de naam wellicht niet verrassend dat dit zijn oorsprong vindt bij Nederlandse boeren die hun kunst van het maken van verse worst meebrachten. Met het...
door Reis naar Zuid Afrika | mrt 7, 2014 | Eten, Steden |
Simon’s Stellenbosch Voor wie houdt van een goed glas wijn en van culinaire hoogstandjes kan niet voorbijgaan aan Stellenbosch. Stellenbosch is de op 2 na oudste stad (Kaapstad is de oudste) van Zuid-Afrika gesticht door Simon van der Stel in 1679. Simon van der Stel...
door Reis naar Zuid Afrika | okt 25, 2013 | Eten |
Koeksisters Ga je op rondreis door Zuid Afrika? Probeer dan eens de koeksister. De koeksister is echte Zuid-Afrikaanse lekkernij en lijkt in eerste instantie niet echt op te vallen als etenswaar. Maar wie een koeksister probeert, zal dit hapje niet snel vergeten. De...
door Reis naar Zuid Afrika | sep 20, 2013 | Eten |
Biltong: Zuid Afrikaanse lekkernij Biltong is een echt lekkernij en een soort Zuid Afrikaans gedroogd vlees. De gedroogde stukjes rundvlees zijn een must als je in Afrika bent. In Nederland kun je natuurlijk ook gedroogd vlees vinden, maar biltong is toch echt een...