Vrijwilligerswerk Zuid Afrika

Zuid Afrika – Vrijwilligerswerk

Op deze site geven wij niet alleen informatie over reizen naar Zuid Afrika, maar tevens over het land zelf. Zuid Afrika is niet het rijkste land van de wereld en armoede is dan ook een veelvoorkomend probleem. Zuid Afrika is hierbij voor een deel afhankelijk van vrijwilligerswerk dat uitgevoerd wordt door talloze vrijwilligers in Zuid Afrika. Naast de Aidsproblematiek, de talloze krottenwijken en het feit dat er in sommige regio’s veel criminaliteit is, is een gebrek aan scholing bijvoorbeeld ook een probleem. Vrijwilligerswerk Zuid Afrika kan hier een goede bijdrage aan leveren om dit probleem te verminderen.

Veel mensen komen in Zuid Afrika voor een uitgebreide vakantie en komen er dan achter dat niet alles rozengeur en maneschijn is, maar hoe kan je hier wat aan doen?Zuid Afrika vrijwilligerswerk kinderen
Er zijn zowel georganiseerde rondreizen Zuid Afrika met vrijwilligerswerk mogelijkheden om een bijdrage te leveren aan de Zuid Afrikaanse samenleving. Maar uiteraard zijn er ook organisaties die zich inzetten voor andere mensen, bijvoorbeeld straatkinderen. Hieronder een overzicht van een aantal mogelijkheden voor vrijwilligerswerk.

 

 

Vrijwilligerswerk Zuid Afrika doen in combinatie met een vakantie

Wil je naar Afrika en daar niet alleen maar vakantievieren? Dan is een vrijwilligersproject voor jou de perfecte vakantiebesteding. Ga met ons mee naar Kaapstad en zet je een week lang in voor de leergierige, minder bedeelde en kwetsbare kinderen. Geef les, ga met ze sporten en help de lokale gemeenschap met haar opbouw.

Bezoek de website van Djoser voor deze unieke ervaring

 

Vrijwilligerswerk Zuid Afrika doen bij Travel Active

Travel Active heeft een tweetal vrijwilligersprojecten in Zuid Afrika in haar portefeuille. Je kunt gedurende 9 weken vrijwilligerswerk doen in een township in Zuid Afrika. Bij aankomst ben je eerst 6 dagen in de omgeving van Kaapstad waar je de kans krijgt om wat van de stad en omgeving te zien. Het daadwerkelijke vrijwilligerswerk in Zuid Afrika start daarna.

Bezoek de website van Travel Active

 

Vrijwilligerswerk Zuid Afrika doen bij Be More

Deze organisatie zet zich in voor kleine projecten in ontwikkelingslanden, waaronder Zuid Afrika. Be More heeft een flink aantal projecten aan de Zuidkust van Zuid Afrika en is altijd op zoek naar vrijwilligers. Kijk op de website van Be More voor meer informatie.

 

Vrijwilligerswerk Zuid Afrika doen bij 4Exchange

4Exchange heeft een flink aantal vrijwilligersprojecten beschikbaar in Zuid Afrika. Vrijwilligerswerk is net als stages mogelijk via deze organisatie. Jouw persoonlijke wensen staan hierbij voorop, maar weet wel dat een en ander niet vrijblijvend is. Je moet voor sommige projecten wel een minimaal aantal weken meewerken. Er zijn bijvoorbeeld projecten in de bouw, op scholen en creches.

Bezoek de website van 4Exchange

 

Vrijwilligerswerk Zuid Afrika doen bij Activity International

Deze organisatie fungeert als tussenpersoon voor vakantiegangers die een bijzondere reis willen maken en iets totaal anders willen doen. Men heeft zeer diverse vrijwilligersactiviteiten, niet alleen voor hulp van mensen, maar ook voor dieren.

Bekijk de website van Activity International

 

Vrijwilligerswerk Zuid Afrika doen bij Projects Abroad

Projects Abroad heeft een jarenlange ervaring met vrijwilligerswerkzaamheden. Men is in tal van landen actief, waaronder op vrijwilligerswerk Zuid Afrika. Je kan actief zijn op sociale projecten, denk hierbij aan lesgeven of werken met wees- en straatkinderen. Maar ook Bouwprojecten of vrijwilligerswerk met dieren behoren tot de mogelijkheden.

Bezoek de website van Projects Abroad

Vrijwilligerswerk Zuid Afrika bij Khaya

Khaya woont en werkt in Zuid-Afrika waar ze nauw samen werken met unieke en betaalbare vrijwilligers projecten. Men richt zich op werken met dieren (zoals leeuwen en cheetahs), sportles geven in de townships, werken en zorgen voor weeskinderen of in een natuur conservatie project te helpen en te leren over de ‘African bush’. Een unieke gelegenheid om te ervaren en te proeven in plaats van alleen te zien.

Bekijk de website van Khaya

 

Vrijwilligerswerk Zuid Afrika doen bij Surf Outreach Project

Wil je een uniek vrijwilligersproject doen? Neem dan eens een kijkje op de website van Surf Outreach Project. Zij helpen de gemeenschap van Muizenberg Kaapstad door het geven van surfles aan kinderen. Een deel van deze kinderen is dakloos en krijgt hierdoor het plezier in het leven weer terug. Kinderen krijgen eten, fitness en onderwijs.

Bekijk de website van Surf Outreach Project

 

Vrijwilligerswerk Namibië via stichting SPOTS

Stichting SPOTS zet zich in Nederland in voor bedreigde wilde katachtigen. De focus ligt bij de dieren de cheetah (jachtluipaard), luipaard en leeuw. Vrijwilligerswerk Zuid AfrikaStichting SPOTS probeert in Nederland bekendheid te krijgen voor de door haar ondersteunde projecten. Hier kun je ook als vrijwilliger terecht. Door jouw bijdrage weet je zeker dat je bijdraagt aan natuurbehoud aangezien de projecten waar jij aan de slag gaat, zeer actief zijn in natuurbescherming.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met info@stichtingspots.nl of meer lezen via deze link

[Totaal: 1   Gemiddelde:  3/5]

Pin It on Pinterest

Share This