Durban: Kwazulu Natal

Durban is de grootste havenstad van Afrika. Durban is niet de mooiste stad van Zuid Afrika, maar heeft wel prachtige stranden en een heerlijk klimaat. Durban herbergt een grote Indiase populatie, waardoor de stad een mengelmoes is van Engelse, Afrikaanse en Indiase culturen.

Durban is hectisch en vol, maar het centrum heeft enkele mooie gebouwen. Zo is het stadhuis uitgeroepen tot een van de mooiste koloniale stadhuizen van het Britse Rijk. In de Indiase wijk, rond Victoria Street, zijn veel winkeltjes met specerijen te vinden. Het is een van de oudste wijken van Durban. Specilialiteit is de Bunny-chow-curry, een heerlijk broodje gevuld met curry.

Langs de kust ligt de Golden mile. Rondreis Zuid Afrika wkHier staan vele dure hotels, aan een brede boulevard. Op de stranden kan je heerlijk liggen en de ruwe zee biedt goede mogelijkheden voor de surfliefhebber. Alle stranden hebben eigen haaiennetten, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Aan de kust ligt eveneens het waterpretpark uShaka Marine World en het Moses Mabhida voetbal stadion. Deze laatste is misschien wel het mooiste voetbalstadion ter wereld!

Belangrijkste bezienswaardigheden

  • City Hall
  • De Golden mile incl. stranden
  • De Indiase wijk
  • uShaka Marine World
  • Moses Mabhida Stadium
[Totaal: 2   Gemiddelde:  2.5/5]

Pin It on Pinterest

Share This