Tuinroute: van de West-Kaap tot de Oost-Kaap

Een van de bekendste autoroutes van Zuid Afrika is de Tuinroute. Deze leidt je langs de zuidkust van Mosselbaai tot aan TsiTsiKama National Park. Trek voor deze tocht minstens twee dagen uit. Tijdens deze reis heb je aan de rechterkant de Indische Oceaan met haar ruwe kustlijn en aan de linkerkant enkele indrukwekkende bergketens. De Tuinroute dankt haar naam aan de grote verscheidenheid aan planten, bloemen en bomen die je onderweg tegen komt op de autoroute in Zuid Afrika.

Autoroutes Zuid Afrika Tuinroute
Begin de route in Mosselbaai en rij via de N2 naar George. Deze plaats wordt vaak gezien als startpunt voor de Tuinroute. Onderweg naar George kom je langs enkele mooie kustplaatjes. Let goed op, want kan zijn dat je bloeiende aloes tegenkomt. De plaats George, vernoemd naar de destijds regerende koning van Engeland, ligt aan de voet van de mooie Outeniqua Bergen. Wil je een deel van de Tuinroute op een alternatieve wijze doen? Tussen George en Knysna loopt de Outeniqua Choo-Tjoe, een authentieke stoomtrein.

Keer terug naar de N2 en vervolg de route naar Wilderness. Vlak bij Wilderness zal je merken dat je langzaam in hoogte stijgt. Hier kom je enkele prachtige uitzichten tegen. Je kan hier het plaatsje Wilderness eveneens bezoeken. Dit ligt bij de lagune en is een aanrader.
De route gaat verder richting Knysna. Net voor Knysna ligt het dorpje Brenton-on-Sea. Hier kan je eventueel stoppen voor een frisse duik in de zee. Een van de mooiste steden van de Tuinroute is Knysna. Dit kunstenaarsplaatsje ligt in een lagune en wordt geflankeerd door de indrukwekkende Knysna Heads. Knysna is een mooie overnachtingsplaats. Je vind hier goede restaurants en genoeg accommodatie.

De Tuinroute gaat verder richting Plettenbergbaai. Dit is een moderne badplaats en ligt erg mooi in een baai, omgeven door bergen. Het laatste deel van de route voert aan de noordzijde langs het TsiTsiKama National Park naar de monding van de Stormsrivier. Voordat je dit doet, kan het niet anders dan dat je een stop maakt bij Natures Valley. Sla af richting de R102 en volg deze route. Je hebt hier een adembenemend uitzicht op de zee en het regenwoud. Je komt dan over de Bloukransrivier. Ooit een bungejump willen maken? Hier vind je de hoogste ter wereld. Blijf je weg volgen totdat je bij de monding van de Stormsrivier bent. Hier heb je een mooie brug die over de rivier loopt.

Meer autoroutes Zuid Afrika bekijken? Keer terug naar onze pagina met autoroutes in Zuid Afrika

[Totaal: 12   Gemiddelde:  2.8/5]

Pin It on Pinterest

Share This