Wildpark Zuid Afrika: st Lucia/iSimangaliso Wetland Park

Zuid Afrika kent een aantal gebieden die door UNESCO als werelderfgoed zijn bestempeld. Een hiervan is het iSimangaliso Wetland Park (voorheen st Lucia Wetland park). Hiermee was het park de eerste Zuid Afrikaanse plek op de Werelderfgoedlijst.

In dit 332.000 hectare grote en bijzondere park, vlakbij het leuke plaatje St. Lucia, heb je de mogelijkheid om een vijftal ecosystemen tegelijk te zien. Dit is erg bijzonder en uniek wereldwijd. Rondreis Zuid Afrika St Lucia nijlpaardMaak een boottocht over de drie grote meren en bekijk de lokale vissers met hun 700 jaar oude tradities, de talloze nijlpaarden en krokodillen. Je kan echter ook naar het mooie wildpark, waar je onder andere neushoorns en olifanten kan spotten.

In het gebied liggen vrijwel alle nog in Zuid Afrika aanwezige moerasbossen, vind je 25.000 jaar oude kustduinen en heerlijke stranden. De naam iSimangaliso betekent “mirakel en wonder” en dat komt eigenlijk precies overeen met hoe wij deze plek ervaren. De mooiste beschrijving is echter van Nelson Mandela:
“iSimangaliso moet wel de enige plek ter wereld zijn waar het oudste zoogdier ter wereld (de neushoorn) en het grootste zoogdier ter wereld (de Afrikaanse olifant) een ecosysteem deelt met de oudste vis ter wereld (de coelacanth) en het grootste zoogdier uit de zee (de walvis).

Vanuit het park kan je eenvoudig naar het noordelijke gelegen plaatsje Kosi Bay, waar je de mooiste duik- en snorkelplekken van Zuid Afrika vind. Ook is het plaatsje St Lucia zelf een heerlijke plek om even tot rust te komen op je rondreis door Zuid Afrika. Pas wel op ‘s avonds! De nijlpaarden komen het water uit en lopen door de straten van St Lucia.

[Totaal: 10   Gemiddelde:  3.5/5]

Pin It on Pinterest

Share This