Provincie KwaZulu Natal

Welkom in het Zulu Koninkrijk van Zuid Afrika. Tot het einde van de 19e eeuw waren de Zulu’s in deze provincie heer en meester. Rondreis Zuid Afrika KwaZulu-Natal KaartDeze provincie heeft een aantal must-see’s voor iedere Zuid Afrika bezoeker.

Het iSimangaliso Wetland Park bij St Lucia is als werelderfgoed bestempeld. In het Wetland Park zie je niet alleen Nijlpaarden en krokodillen in hun natuurlijke omgeving, maar tevens 5 ecosystemen tegelijk, een echte aanrader! Vlakbij ligt tevens het Hluhluwe-Umfolozi Game reserve, een bijzonder mooi wildpark.

In het westen van de provincie ligt nog meer werelderfgoed. In het uKhahlamba Drakensberg Park vind je niet allee eeuwenoude rotstekeningen, maar tevens prachtige landschappen en woeste bergen. In de Drakensbergen kan je een aantal geweldige wandelingen doen, waaronder de beroemde Tugela Kloof, waarbij langs de rivier loopt en uitzicht hebt over het maginifieke Amphitheater.

In Kwazulu Natal zal je onherroepelijk geconfronteerd worden met de Battlefields. Deze uitgestrekte vlakte is het decor geweest van de grootste veldslagen in de Zuid Afrikaanse geschiedenis. Boeren, Engelsen en Zulu hebben elkaar hier bestreden. De beste manier om dit gebied te ontdekken is via een georganiseerde tour. Ga hiervoor naar het toeristenbureau van Dundee of Ladysmith.

Durban is de grootste stad van de provincie. Tijdens het Wereld Kampioenschap voetbal 2010, was het nog speelstad met misschien wel het mooiste stadion dat een WK ooit heeft gezien. Maar Durban heeft zo veel meer. Het is de drukste havenstad vvan Zuid Afrika en smeltkroes van culturen. De Indiase cultuur is alom aanwezig en een pittige curry staat overal op het menu.

Belangrijkste steden en bezienswaardigheden

Kwazulu Natal is een van de populairste provincies van Zuid Afrika. Dit omdat je hier zowel mooie stranden vindt, als prachtige bezienswaardigheden en natuurlijk lekker weer.

[Totaal: 1   Gemiddelde:  4/5]

Pin It on Pinterest

Share This