Wildpark Zuid Afrika: Hluhluwe-Umfolozi Game reserve

In het hart van Zululand, net over de grens met Swaziland in de provincie KwaZulu-Natal ligt het HluHluwe (spreek uit SloeSloewe)-Umfolozi Game reserve. Vakantie Zuid Afrika HluhluweDit is een van de oudste parken van Zuid Afrika en was opgericht in 1895. Voor die tijd waren het al de Zulu koningen, zoals Shaka Zulu en Dingiswayo, die hier jaagden. Zij waren eveneens de eersten die het vele wild probeerden te beschermen.

 

In het 96.000 grote HluHluwe game reserve leven talloze diersoorten. Je kan hier onder andere wandeltochten van 2 tot 3 uur maken met een ranger en hebt daarbij de kans om de Big 5 te zien. In het beboste landschap zal het moeilijk zijn om ze te ontdekken, maar wie weet. Met name op de Sontuli Loop en bij de HluHluwe rivier is de kans op wild het grootst.

Het park biedt je de mogelijkheid op vakantie in Zuid Afrika om wandeltochten te maken door de natuur. Door de gunstige ligging ten opzichte van bijvoorbeeld Swaziland en St. Lucia leent dit park zich uitstekend voor een dagtocht.

[Totaal: 4   Gemiddelde:  1.8/5]

Pin It on Pinterest

Share This