uKhahlamba Drakensberg Park

In het westen van de provincie Kwazulu Natal ligt een van de Zuid Afrikaanse werelderfgoeden, het uKhahlamba Drakensberg National Park. In de volksmond ook wel de Drakensbergen genoemd.

In de Drakensbergen vind je de meest ruige natuur van Zuid Afrika. Rondreis Zuid Afrika Drakensbergen AmphitheaterGrote bergen, mooie dalen en prachtige vergezichten. De Drakensbergen kent mooie wandelpaden, maar ook kan je hier paardrijden, mountainbiken en klimmen.

In het uKhahlamba Drakensberg Park vind je niet alleen eeuwenoude rotstekeningen, maar tevens prachtige landschappen en woeste bergen. In de Drakensbergen kan je een aantal geweldige wandelingen doen. Als je de mogelijkheid hebt, loop de Tugela Gorge wandeling. Een geweldige ervaring staat je te wachten! Je loopt namelijk door kloven en langs rivierbeddingen en geniet van prachtige uitzichten. Uiteindelijk kom je uit bij het magnifieke Amfitheater.

Het park is een aanrader voor een ieder die avontuur wil beleven op zijn  of haar eigen niveau. Er zijn mooie wandelingen, maar eveneens paardrijtochten. Wil je vissen, klimmen of mountainbiken? Dat kan hier allemaal.

Drakensbergen: ligging en klimaat

De Drakensbergen liggen in het Oosten van Zuid Afrika, tegen Lesotho aan.  Het park is op meerdere manieren te bereiken. Je kan er vanuit het noorden, via Harrismith komen. Als je kan neem dan de Oliviershoek Pass naar Bergville.  Bergville is een goede uitvalsbasis om de Drakensbergen te verkennen. Wij zijn zelf in het dichtbij gelegen plaatsje Winterton, in de Lilac Lodge, blijven slapen.  Kom je vanuit Durban? Rijd dan via Pietermaritzburg naar bijvoorbeeld Underberg (voor de Sani Pass en de Zuidelijke Drakensbergen). Accomodatie in de Drakensbergen kan je zelf regelen. Dit kan ter plekke via de lokale tourist office, via een Lonely Planet of via internet.

Het klimaat in de Drakensbergen is erg wisselend. Zo kan het er erg warm zijn, maar kan er in de winter ook sneeuw vallen. Wij zijn er zelf in juli geweest en vonden de temperatuur overdag erg aangenaam. Wel was het erg droog en was een deel van het park destijds niet toegankelijk vanwege bosbranden.  ‘s Avonds in het echter fris. In onze winter zullen de temperaturen over het algemeen lekker zijn.

[Totaal: 4   Gemiddelde:  2.5/5]

Pin It on Pinterest

Share This