Knysna – West Kaap

Een schitterend plaatsje aan de zuidkust van Zuid Afrika is Knysna. Knysna Heads Zuid AfrikaDit stadje ligt in een lagune en heeft enkele prachtige wouden. Knysna is een echt kunstenaarsdorpje. Overnachting vinden in Knysna is eenvoudig en relatief goedkoop. Het is een heerlijk stadje om een dag of twee te overnachten. Aan de lagune is het stadje wel toeristisch, maar kan je enkele geweldige visrestaurants vinden.

De Knysna Heads geven een spectaculair zicht en zijn de ingang tot de laguna, waar een duikliefhebber zijn hart kan ophalen. Op de oostelijke head is een uitzichtpunt gecreerd vanaf waar je de lagune kan bekijken. Het merengebied rond Knysna kan je perfect verkennen met een kano. Op zoek naar een uitdaging? In de bossen rond Knysna zitten nog een aantal olifanten, maar deze worden nauwelijks gezien. Daarnaast kan je in de buurt van de voormalige goudmijn Millwood mooie wandelingen maken, specifiek in de buurt van Jubilee Creek.

Knysna is een van de weinige plekken langs de kust en zelfs in de wereld waar een oesterkwekerij zit. De Knysna oesters hebben een goede reputatie.

Knysna: geschiedenis

De naam Knysna (spreek uit Nijsna) komt uit het Khoi, maar de exacte betekenis is niet duidelijk. Het zou kunnen verwijzen naar “plek met hout”, maar de meest waarschijnlijke betekenis is “recht naar beneden”, een verwijzing naar de Knysna Heads.

Sinds 1804 is Knysna echt bewoond, toen de (vermeende) oneigenlijke zoon van Koning George de 3e een landgoed kocht en zijn hele familie hiernaar toe verhuisde.

[Totaal: 1   Gemiddelde:  1/5]

Pin It on Pinterest

Share This