Oost Kaap

De Zuid Afrikaanse Oost-Kaap staat bekend om haar grote verscheidenheid aan landschappen en haar lange en mooie kust, met onder andere surfers paradise Jeffrey’s Bay. vakantie Zuid Afrika Oost KaapHier vind je lange, uitgerekte stranden aan de warme Indische Oceaan. Grootste stad is Port Elizabeth dat het op 3 steden in de wereld na het beste klimaat heeft voor een kuststad. Het is een prachtige plek voor een rondreis Zuid Afrika.

Kom je in TsiTsikama National Park, dan zie je dichte bossen die bijna over de kust hangen. Iets verder dan dit prachtige park ligt de Wild Coast, waarbij de naam alles al zegt. Een woeste kust, die zich zeer goed leent voor de fotograaf. Het binnenland van de Oost-Kaap is ook erg divers. Naast de al eerder genoemde bossen, vind je hier de droge Karoo en de heuvelachtige gebieden bij Baviaanskloof. Er zijn mooie natuurparken zoals Addo Elephant Park.

De Oost-Kaap kent een lange en heftige geschiedenis. De eerste kolonisten hebben hier menig oorlog met de Xhosa uitgevochten. De Oost-Kaap is de broedplaats van de Zuid Afrikaanse vrijheidsstrijd. Het is de geboortegrond van Nelson Mandela.

Rondom TsiTsikama National Park zijn veel dingen te doen. Niet voor niets loopt Zuid Afrika’s bekendste en mooiste Hike tocht, de Otter Trail langs deze kust en door de bossen van TsiTsiKama. De Otter Trail is een echte aanrader. Deze duurt 5 dagen, maar de plekken zijn schaars en reserveren moet soms wel 2 jaar van te voren. Wil je een andere wandeling doen? Bekijk dan eens de 2 daagse Harkerville route. Het uitzicht op de baai bij Wilderness na 5 dagen lopen is fantastisch. Gelukkig kan iedereen de eerste dag van deze beroemde wandeltocht lopen. Deze start in TsiTsiKama en gaat totaan de waterval.

Ten noorden van TsiTsikama kan je de een mooie Canopy tour doen, waarbij je door de boomtoppen van dit mooie bos scheert aan een aantal veiligheidlijnen. Bij de Bloukransrivier, langs de N2 snelweg, vind je de hoogste bungeejump ter wereld.

Belangrijkste steden en bezienswaardigheden

[Totaal: 1   Gemiddelde:  1/5]

Pin It on Pinterest

Share This