Addo Elephant National Park

Wanneer je een individuele rondreis Zuid Afrika maakt is de kans aanwezig dat je naar het Addo Elephant National Park wilt gaan. Op iets meer dan 70 kilometer afstand van Port Elizabeth, in de provincie Oost-Kaap, ligt dit op 2 na grootste wildpark van Zuid Afrika.Zuid Afrika wildpark Addo Elephant

Zoals de naam al doet vermoeden is het een van de beste plekken om olifanten te spotten. Dit is echter wel eens anders geweest. In de jaren 30 waren hier nog maar 16 olifanten over. Nu heeft het een populatie van rond de 550 olifanten. Omdat Addo Elephant Park ook een zeereservaat kent kan je niet alleen de Big 5, maar zelfs de Big 7 (olifant, buffel, leeuw, luipaard, neushoorn, walvis en witte haai) zien. De wildpopulatie is groot en bevat tevens diersoorten als de jakhals, de hyena en talloze zebra’s en antilopes.

Het landschap in het Zuid Afrikaanse wildpark Addo Elephant is erg divers. Zo vind je erg droge en bergachtige gebieden in het noorden en kustwateren in het zuiden. Het Addo Elephant National park beslaat in totaal 180.000 hectare land. Er zijn plannen om het park uit te breiden met een extra 80.000 hectares land en 120.000 hectare kustwateren. Hiermee zouden ook eilanden opgenomen worden waar de bedreigde Afrikaanse pinguin voorkomt.

Wil je Addo Elephant National Park bezoeken? Het makkelijkste doe je dat vanaf Port Elizabeth. Als je wilt overnachten in Addo Elephant dan kan je dit regelen via de website van Sanparks. Wil je liever in de omgeving van Addo Elephant een huisje, appartement of hotelkamer regelen? Bekijk dan eens deze aanbiedingen.

Op zoek naar een leuke rondreis die je eveneens langs Addo voert? Bekijk dan eens de reizen op deze site

[Totaal: 6   Gemiddelde:  2.5/5]

Pin It on Pinterest

Share This