Oyster Bay

Tijdens onze laatste camperrondreis door Namibie en Zuid Afrika zijn we op veel leuke en vooral ook verrassende plekken geweest. Vanuit Amsterdam vlogen we op Windhoek in Namibië en trokken we met de auto zuidwaarts richting Kaapstad. Natuurlijk hebben we de prachtige natuurverschijnselen in de Sossusvlei en Fish River Canyon bekeken. Het plaatsje Swakopmund was een prachtige plek om te bezoeken, maar de echte verrassing van onze reis was Oyster Bay, aan de zuidkust van Zuid Afrika.Oyster Bay

Oyster Bay, ook wel Oesterbaai, is een van de weinige vakantiedorpjes die Zuid-Afrika rijk is. Het dorp ligt aan zee, omringd met de meest prachtige hoge duinen met bijna wit zand. Het dorpje is te vinden tussen Tsitsikamma National Park en Jeffreys Bay. Wie toevallig langs Oyster Bay reist en even een stop wil aan het strand, kan dit dus gerust doen is Oyster Bay. Het is een mooie plek om even een flinke pauze te nemen.

In de winterseizoenen is het dorpje echter zo goed als uitgestorven. Er is dan slechts een  handvol bewoners te vinden. In deze periode knappen zij de huizen en straten op, zodat ze in de zomer weer aantrekkelijk zijn voor de bewoners en toeristen.

In de zomermaanden kan het druk zijn in Oyster Bay. Het dorpje ligt rustig gelegen en is daarom niet erg toeristisch. Vaak zul je alleen de echte Zuid-Afrikanen aan treffen, die even weg uit de drukke stad willen zijn. Het is een plek om in het weekend of gewoon in de zomer lekker uit te waaien en genieten op het strand.  Ook is het een goede plek om dolfijnen te spotten.

Oyster Bay is verschillende accommodaties rijk. Zo is er een redelijke en kindvriendelijke camping, Oyster Bay Resort, die plaats biedt aan 44 caravans of tenten. Naast de camping zijn er verschillende lodges met een uitzicht op zee waar u kunt overnachten. Ook worden er veel activiteiten aangeboden bij deze lodges. Denk bijvoorbeeld aan een picknick, nachtelijke strandwandelingen, sandboarden, paardrijden en vissen. SandboardingDeze activiteiten vinden dikwijls op het strand plaatst. Het strand is namelijk enkele tientallen meters breed en enkele kilometers lang. Genoeg plek dus voor leuke activiteiten of om lange wandelingen te maken. Van het dorpje naar het strand bent u ongeveer 5 minuten aan het lopen door het duingebied.

Voor wie helemaal verliefd wordt op het dorpje; geen nood, want er staan geregeld huizen te koop of worden te huur aan geboden als vakantiewoningen. Het is het meest makkelijk om te vliegen richting Kaapstad. Goedkope vliegtickets naar Zuid Afrika koop je via sites als WTC.nl

[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Pin It on Pinterest

Share This