Hiken Zuid Afrika: Harkerville

Een van de bekendste wandelroutes van Zuid Afrika is de Otter Trail. Deze prachtige tocht voert je langs de ruige kust van het TsiTsiKama National Park in Zuid Afrika. Deelnemen aan deze 5 daagse wandeltocht is echter lastig, want er worden maar een beperkt aantal mensen per jaar toegelaten. Wel kan je de eerste dag van deze tocht lopen en dus lekker hiken.

Wil je een andere uitdaging dan is het even zoeken. Nu niet meer! Rondreis Zuid Afrika - hikingWij hebben een aantrekkelijke variant gevonden die je net zoveel uitdaging en natuurschoon biedt: de Harkerville route tussen Plettenbergbaai en Knysna.

Deze mooie route voert je in twee dagen door de ongerepte natuur. In totaal loop je ongeveer 26 kilometer. De eerste dag (een tocht van 14 kilometer) loop je met name door inheems woud, moet je via rotsen over een aantal riviertjes zien te geraken en daal je langszaam af naar de kust. Neem vooral even de tijd om te stoppen bij de grot die je onderweg passeert. Eenmaal bij de kust gekomen begint het echte klauteren. Je moet over rotsen klimmen, gezekerd aan touwen, een echt avontuur. Langs de kust kan je eveneens even uitrusten en een frisse duik maken. Het einde van de dag stop je bij een hut, waar je lekker kan bijkomen.

De tweede dag van de Harkerville tocht is waarschijnlijk de mooiste. Je loopt richting Knysna over een van de meest ongerepte kuststroken van Zuidelijk Afrika. Neem de tijd om een frisse dijk te nemen en geniet van de rest van de dag.

Om deze tocht te kunnen maken heb je een vergunning nodig en moet je vooraf reserveren. Meer informatie kan je krijgen bij het Sanparks kantoor in Harkerville of via de website van Sanparks. Een vergunning kost 165 Rand. Ga niet onvoorbereid op stap. Goed schoeisel en voldoende vers drinkwater zijn een absolute must. Ga je in de winter, dan is warme kleding noodzakelijk. Heb je last van hoogtevrees? Denk dat goed na voordat je deze tocht doet. Je loopt soms echt langs stijle rotsen.

 

 

 

[Totaal: 1   Gemiddelde:  4/5]

Pin It on Pinterest

Share This