Kaapstad: wereldstad

Kaapstad is de oudste en een na grootste stad van Zuid Afrika. pinguinkolonies en mooie vissersdorpjes.

bo-kaap-kopie

Bo-Kaap

Ooit de landingsplek voor de eerste Portugese zeevaarders en later vestigingsplaats voor Europese kolonisten.

In 2001 bleek dat Kaapstad de grootste Afrikaanse sprekende stad is van Zuid Afrika. Kaapstad ligt in het Zuid Westen van Zuid Afrika aan de voet van de wereldberoemde Tafelberg en op een schiereiland. Kaapstad is een bruisende stad en mag zich terecht wereldstad noemen. In de directe omgeving van Kaapstad vind je prachtige stranden, wijngaarden. In Kaapstad zelf kan je op bezoek gaan in de wijk Bo-Kaap. Dit is de oude islamitische wijk van Kaapstad en zeer karakteristiek. Je vindt hier vele felgekleurde huisjes langs kleine klinkerstraatjes.

Kaapstad: leuke uitstapjes

Hieronder vind je een selectie van leuke uitstapjes in Kaapstad.

Kaapstad Zuid Afrika

Stranden rondom Kaapstad zijn er genoeg. Van het koudere Camps Bay, tot het wel 8 graden warmere False Bay en Simonstown. 2 kilometer ten zuiden van Simon’s Town vind je Boulders Beach. Hier is een pinguinkolonie gevestigd, een van de weinigen op het vaste land. Het leuke is dat je overal op de Kaap grappige bordjes tegenkomt met pinguins daarop.

Voor de kust van Kaapstad ligt Robbeneiland. Tot 1960 was het een leprakolonie, maar tot aan begin jaren 90 deed het dienst als gevangenis vooor politieke gevangenen. Het eiland kan bezocht worden via een rondleiding, gegeven door oud-gevangenen.

Aanrader is tevens het Cape of Good Hope Nature reserve, met uiteraard Kaap de Goede Hoop en de prachtige natuur.

 

Belangrijkste bezienswaardigheden:

 

Onderstaand een filmpje die door Thomas Hiensch is gemaakt vanaf het dashboard van de auto. Geeft een leuk beeld van Kaapstad en omgeving.

Rondreis Zuid Afrika aanbieders:

Hotels Zuid Afrika


Vakantie fotoboek maken?

vakantie fotoboek maken

Privacy

Wij gebruiken cookies om onze website te laten functioneren en om onze inhoud af te kunnen stemmen op de wensen van onze gebruikers.

[Totaal: 4   Gemiddelde:  3/5]

Pin It on Pinterest

Share This