leeuwenkoprotsDe Leeuwenkoprots bij Kaapstad

Een van de blikvangers van Kaapstad is de Leeuwenkoprots, ofwel Lion’s Head. Deze berg, tegenover de Tafelberg, en aan Signal Hill, heet zo omdat het met wat fantasie op het hoofd van een leeuw lijkt. Van een afstandje zou je het niet zeggen, maar die prachtige berg is tot de top te beklimmen! Een hike naar het 700 meter hoge puntje is een aanrader voor iedereen die van mooie uitzichten en spannende wandelingen met klimstukken houdt.

De wandeling naar Lion’s Head

De wandeling begint aan Signal Hill Road, en wordt aangegeven door een parkeerplaatsje en kenmerkende borden. Als je met de gratis bus gaat, stap je uit bij halte “Kloof Nek”. Zorg ervoor dat je voor je gaat wandelen de volgende dingen meeneemt. Gezelschap, camera, goede wandelschoenen, pet, zonnebrand, zonnebril, water, en een zaklamp en warm vest. Waarom een zaklamp en een warm vest? Het beste tijdstip voor een wandeling is namelijk met zonsondergang. En het kan al binnen een half uur donker en frisser worden. Overigens is vroeg op de dag ook een mooie tijd, omdat het dan nog niet zo warm is.

Het begin van de wandeling is een gelijk grindpad wat direct al vrij steil omhoog loopt. Al gauw verschijnen de eerste mooie uitzichten, en des te hoger je komt, des te breder wordt de horizon. Eerst zie je alleen de Tafelberg en Kaapstad, daarna zie je in hetzelfde oogopslag de oceaan erbij.

Leeuwenkoprots: duur van de wandeling

De duur van de wandeling is bijna niet te schatten. Snelle wandelaars en klauteraars doen er 45 minuten over om boven te komen. Maar als je niet al te snel loopt, en klimt, regelmatig van het uitzicht geniet, en af en toe stopt om iets te drinken, zou je er tot 2 uur voor uit kunnen trekken. Hoewel de terugweg iets korter is, neemt dat ook tijd in beslag, dus houd daar rekening mee. En natuurlijk blijf je op de top ook even stilstaan.
Het grindpad wordt ongemerkt smaller en ruwer tot je uiteindelijk aan het klimmen bent. Af en toe kom je langs een ijzeren trap die recht omhoog gaat, en ijzeren kettingen waar je je aan vast kunt houden. Op sommige stukjes moet je echt de camera opbergen om veilig te kunnen klimmen.

Twee routes

Tegen de top zijn er twee routes; een normale waarbij je in principe alleen je voeten nodig hebt, en een spannende, waarbij je af en toe met handen en voeten verticaal klimt. Beide routes zijn in principe voor Jan Doorsnee te doen. Je hebt een beetje conditie nodig, maar écht moeilijk is het niet.
Bovenaan wacht je beloning; het uitzicht. In één draai heb je een 360 graden zicht op de stad, Tafelberg, Signal Hill, de oceaan, en als je ‘s avonds gaat, de prachtige zonsondergang. Zoals gezegd is het snel donker, dus wees er op voorbereid dat je tijdig vertrekt, en het laatste stuk niets kunt zien behalve je zaklamplicht.

Bekijk het filmpje hieronder door Thomas Hiensch om een duidelijke indruk te krijgen van de klim.

Rondreis Zuid Afrika aanbieders:

Hotels Zuid Afrika


Vakantie fotoboek maken?

vakantie fotoboek maken

Privacy

Wij gebruiken cookies om onze website te laten functioneren en om onze inhoud af te kunnen stemmen op de wensen van onze gebruikers.

[Totaal: 1   Gemiddelde:  1/5]

Pin It on Pinterest

Share This