Simons Town: Pinguins en Strand

Op het Kaaps Schiereiland ligt het stadje Simon’s Town. Het kijkt uit op False Bay en staat met name bekend om de Pinguin kolonie die gevestigd is op Boulders Beach. Simon’s Town is genoemd naar Simon van der Stel, die in de 17e eeuw de baas was over de Kaapse Kolonie. Ook Stellenbosch is naar hem vernoemd.P1000889

Als je Simons Town bezoekt, dan valt als eerste de ligging aan de baai op. Dit was ook een belangrijke reden voor het ontstaan van de stad. Ideaal voor schepen die beschutting zochten.

Als jij Simon’s Town bezoekt, dan zal je zeer waarschijnlijk daar naar toe gaan vanwege de bekende pinguinkolonie die op Boulders Beach is gevestigd. Toch is ook het plaatsje de moeite waard. Er zijn meerdere musea, zoals het marinemuseum, het Simon’s Town museum en een speelgoed museum.

De Pinguinkolonie op Boulders Beach

De attractie van Simon’s Town is echter de pinguinkolonie op Boulders Beach. Het strand wordt bevolkt door duizenden pinguins, die langs de kust leven. Als je dan bedenkt dat er 30 jaar geleden slechts een paar pinguinstellen over waren, is dat bijzonder te noemen. Als je vanuit Kaap de Goede hoop komt, dan zie je vanzelf de bordjes naar de grote parkeerplaats staan.

Hieronder hebben wij een leuk filmpje toegevoegd die wij van Thomas Hiensch hebben ontvangen.

Rondreis Zuid Afrika aanbieders:

Hotels Zuid Afrika


Vakantie fotoboek maken?

vakantie fotoboek maken

Privacy

Wij gebruiken cookies om onze website te laten functioneren en om onze inhoud af te kunnen stemmen op de wensen van onze gebruikers.

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Pin It on Pinterest

Share This