Stellenbosch – West Kaap

Stellenbosch is de wijnhoofdstad van Afrika en dus centrum van de winelands. Stellenbosch is in 1679 gesticht door gouverneur van der Stel en is na Kaapstad de oudste stad van Zuid Afrika. Rondreis Zuid Afrika BoschendalAls je door het centrum van Stellenbosch loopt proef je de historie en zie je talloze Kaaps Hollandse huizen. In het centrum van Stellenbosch vind je het village Museum waarbij je door enkele van deze oude huisjes kan lopen en daarnaast kan je het wereldberoemde winkeltje “oom Samie se Winkel” bekijken.

Rondom Stellenbosch en in het naburige Franschhoek vind je de beste wijnproducenten van Zuid Afrika. Het is erg leuk om een aantal wijnboerderijen te bezoeken en wijn te proeven. Natuurlijk kan er ook wijn ingekocht worden.

Enkele wijnboeren bieden tevens accommodatie aan. Tijdens ons eerste verblijf in Stellenbosch hebben wij een heerlijke accomodatie aan wijngoed Skilpadvlei gehad. Tip: in de avonduren kan je uitstekend dineren op een groot aantal wijngoeden. Wij hebben geweldig gegeten en een superleuke avond gehad bij Mojo, op het wijngoed Spier.

In Franschhoek ligt een van de beste wijnproducenten van Zuid Afrika op het gelijknamige landgoed: Boschendal.

Belangrijkste bezienswaardigheden

  • Village museum
  • Oom Samie se Winkel
  • Mojo, bij wijngoed Spier
  • Winelands met diverse geweldige estates (bijv. Delheim Wine Estate, Boschendal). Bekijk hieronder de plattegrond van de wijngebieden rondom Stellenbosch

map_stellenbosch_2010

Hieronder een video die je een impressie geeft van Stellenbosch

Rondreis Zuid Afrika aanbieders:

Hotels Zuid Afrika


Vakantie fotoboek maken?

vakantie fotoboek maken

Privacy

Wij gebruiken cookies om onze website te laten functioneren en om onze inhoud af te kunnen stemmen op de wensen van onze gebruikers.

[Totaal: 6   Gemiddelde:  1.7/5]

Pin It on Pinterest

Share This