Delen van Zuid Afrika worden momenteel geteisterd door branden. Mede door de sterke wind zijn flinke stukken land in Mpumalanga, Kwazulu Natal en Limpopo door de branden beschadigd.Bosbranden Zuid Afrika
Een deel van deze branden ontstaan door menselijke hand. “Mensen schatten het risico van het starten van een vuur te laag in”, aldus een woordvoerder van de lokale brandweer. Mede doordat het waterniveau momenteel laag is, is er te weinig water voor helicopters en vliegtuigen om de branden te blussen. “Men beseft zich niet dat er levens in gevaar worden gebracht”.

Hoewel het droge seizoen van juni tot en met oktober normaal gesproken het seizoen is waar bosbranden regelmatig voorkomen, maakt men zich behoorlijk zorgen. Met name de regio rondom Warburton en Piet Retief, tegen de grens met Swaziland, worden sterk geraakt door de branden. In Limpopo is ruim 10.000 hectare met begroeiing afgebrand. De sterke wind, die opliep tot ruim64 kilometer per uur maakte dat de branden moeilijk te stoppen zijn en plotseling opkwamen.

Ook in Kwazulu Natal komen bosbranden voor. Onder andere het Hluhluwe Game reserve is hierdoor getroffen. Op een bepaald moment waren er twee grote branden in verschillende delen van het park. Dit maakte het blussen erg lastig.

Ga je op rondreis in Zuid Afrika en ga een ‘s avonds een vuur maken voor bijvoorbeeld een braai? Neem dat goede veiligheidsmaatregelen en pas op dat een vuur niet uit de hand kan lopen.

[Totaal: 1   Gemiddelde:  3/5]

Pin It on Pinterest

Share This