Mpumalanga

Nog verder naar het Noordoosten van Zuid Afrika ligt de provincie Mpumalanga. RondreisZuid Afrika Kaart MpumalangaDit is een prachtig deel van Zuid Afrika, vol met de meest mooie natuurparken en vergezichten. De meeste mensen zullen deze provincie aandoen onderweg naar het wereldberoemde Kruger park, maar vergeet zeker niet om ook de Blyde River Canyon te bezoeken.

De Blyde river Canyon is een 26 kilometer lange kloof met beboste hellingen en zeer steile afdaligen. Door het rijden van de Panoramaroute krijg je een goed beeld van deze regio. Aanraders zijn de Bourkes Luck Potholes, curieuze rotsformaties met woeste draaikolken. Een mooi uitzichtpunt is bij God’s window.

Het Kruger National Park is misschien wel de meestbezochte attractie van Zuid Afrika, met ruim 1,5 miljoen bezoekers per jaar. Het strekt zich uit over Limpopo, Mpumalanga en Zimbabwe. Je vindt hier de Big 5 en talloze andere wilde dieren, vogels, reptielen en meer. Het is een goed ontwikkeld park met mooie wegen. Het is mogelijk om op diverse plaatsen in het Kruger Park te overnachten. Er is niets mooier dan ‘s avonds bij de Zuid Afrikaanse braai te zitten terwijl je de leeuwen en olifanten aan de andere kant van het hek hoort. Let op: het Kruger park is het grootste deel van het jaar Malaria gebied.

Belangrijkste steden en bezienswaardigheden

Kruger National Park
Bourkes Luck Potholes
Blyde River Canyon

Panoramaroute

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Pin It on Pinterest

Share This