Hoe loopt de Panoramaroute in Zuid Afrika?

Lees alles over de Panoramaroute, een van de mooiste autoroutes in Zuid Afrika

Panoramaroute Zuid Afrika

Autoroute Zuid Afrika: de Panoramaroute

Misschien wel de allerbekendste autoroute van Zuid Afrika is de Panoramaroute. WatervalDeze tocht voert je langs steile berghellingen, watervallen, spectaculaire vergezichten en de op twee na grootste kloof ter wereld. Een autoroute Zuid Afrika die je iedereen kan aanraden.

Hoe loopt de Panoramaroute in Zuid Afrika?

De Panoramaroute in Zuid Afrika loopt door het noord-oosten en begint in Sabie. Rijd naar het noorden over de R532. Net buiten Sabie, over de Sabie River, heb je aan de rechterzijde de Sabie Watervallen. Tien kilometer verder heb je de afslag richting de MacMac Pools en Watervallen. Dit is een bijzonder mooi gebied, met picknickplaatsen en zwemmogelijkheden. De naam voor dit gebied komt vanwege een Schotse populatie die hier goud hebben gezocht.

Gods Window (2)Vervolg de route in de richting van Graskop. Graskop is een mooie plaats op 23 kilometer van Sabie. Vanuit Graskop kan je de borden richting God’s Window over de R534 volgen. Je komt langs een aantal geweldige uitzichtpunten, waaronder de Pinnacle, maar wacht nog eventjes. Het beste komt nog! Het uitzichtpunt God’s Window is misschien wel het mooiste uitzicht dat je tegen zal komen op je reis. De naamgeving is niet geheel ten onrechte. Je hebt hier een mooi zicht op de Blyde River Canyon, de op twee na grootste kloof ter wereld.

De route gaat verder over de R534 west waards. Een paar kilometer verder heb je twee erg mooie watervallen, de Lisbon Falls en de Berlin Falls. Bourkes Luck PotholesRijd door over de R532 richting de Blyde River Canyon. Stop bij de Bourkes Luck Potholes. Deze vreemde rotsformaties worden gevuld door de riviertjes de Treur en de Blyde. Je hebt hier ook een aantal mooie uitzichtpunten, de Lowveld Lookout en World’s End. Vanuit hier kan je de 3 Rondavels zien, bergen die lijken op karakteristieke Afrikaanse huisjes.

Ongeveer 30 kilometer noordelijker liggen de Echo Caves. Deze grotten hebben diepe spelonken en tunnels die ruim een kilometer de diepte in gaan. Ruim 40 kilometer zuidelijker ligt de plaats Ohrigstad. Deze plaats is ooit gesticht door de eerste mensen die uit de Kaap trokken. De ruines liggen vlak voor Ohrigstad.

 

Pilgrims Rest: mijnwerkersstadje veranderd in openluchtmuseum

Zuidelijk van Ohrigstad vind je een prachtige bergpas, Robbers Pass. Deze pas is bijzonder mooi en leidt uiteindelijk richting de oude goudzoekersplaatsje Pilgrem’s Rest. Dit oude en verlaten mijndorp is terug in ere hersteld en een toeristische trekpleister. Je loopt hier werkelijk door een museum. Sinds de jaren 70 is de laatste goudmijn in het dorp gesloten.

Meer autoroutes Zuid Afrika bekijken? Keer terug naar onze pagina met autoroutes in Zuid Afrika

Rondreis Zuid Afrika aanbieders:

Hotels Zuid Afrika


Vakantie fotoboek maken?

vakantie fotoboek maken

Privacy

Wij gebruiken cookies om onze website te laten functioneren en om onze inhoud af te kunnen stemmen op de wensen van onze gebruikers.

[Totaal: 6   Gemiddelde:  2.2/5]

Pin It on Pinterest

Share This