Kaapstad: de historie van het Waterfront

Veel mensen die op vakantie naar Zuid Afrika gaan doen een redelijk standaard route. Vaak wordt het Krugerpark aangedaan, gaat de reis richting Durban en vervolgens via de prachtige tuinroute richting Kaapstad. Mocht je bij aankomst in Kaapstad de mogelijkheid hebben om wat extra tijd te besteden, overweeg dan eens om een rondleiding te doen rondom het Victoria and Alfred Waterfront. Voor veel mensen is the Waterfront alleen een toeristische bestemming, maar het heeft toch echt wel wat meer te bieden dan alleen wat luxueuze winkels, veel boten en het bijzondere aquarium.

Er worden in Kaapstad diverse wandeltochten georganiseerd bij deze plek. Een van de partijen die dit regelt is het Chavonne Battery Museum. De haven en het Waterfront heeft bijzonder veel historie die bij veel mensen niet bekend zal zijn. Zo was Kaapstad niet de plek die in eerste instantie de belangrijkste haven was voor schepen richting Indie, maar was dit East London. Pas toen men bij het aanleggen van de dam bij de haven als marketing middel koningin Victoria en haar zoon Alfred in ging zetten, raakte Kaapstad geliefder.

De rondleiding die ongeveer 1,5 uur duurt gaat in op dit soort feitjes. Je krijgt informatie over enkele van de mooie hotels rondom de haven (veelal gestart als een loods), over het grote droogdok en het indrukwekkende Noon Day Gun. Een groot kanon dat dagelijks om 12 uur afgeschoten wordt. Je krijgt informatie over de Victoriaanse tunnel dat nog steeds onder de grond ligt bij het Waterfront.

Een leuke stop is de Breakwater gevangenis, waar je nog steeds gedetailleerde plaatjes in de muur gekrast ziet, die ooit gemaakt zijn door de gevangenen.

Na de tour heb je talloze leuke tips en feitjes te horen gekregen over een plek die ooit slechts een haventje was, maar nu een van de modernste touristische attracties is van Zuid Afrika.

Een ticket voor de tour kost ongeveer 50 Rand voor volwassenen.

 

Vrij vertaald van Iol travel

 

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Pin It on Pinterest

Share This