Met de mountainbike langs koffieplantages

In het Zuid Oosten van KwaZulu Natal, tegen de proviciegrens met de Oost-Kaap ligt het plaatsje Port Edward. Dit plaatsje staat bekend om haar mooie stranden, maar wanneer je op rondreis Zuid Afrika een hele andere belevenis wilt, dan kan je ook naar het Clearwater Trail kantoor gaan. Mountainbike zuid afrikaJe kan hier namelijk prachtige mountainbiketochten doen. Zuid Afrika en mountainbiken gaan op deze plaats zeker hand in hand. Er zijn een viertal mooie routes aangelegd die je voeren langs de stranden, dichte bossen en de koffieplantages van KwaZulu Natal. Je rijdt door de berm, door waterpassages en langs mooie uitzichten op de rivierkloof en watervallen van de Umtamvuna Nature reserve.

Er zijn verschillende routes, varierend van zwaar tot eenvoudig, maar gegarandeerd geschikt voor een paar prachtige uurtjes sport en schitterende uitzichten. Je kan hier enkele zware klimmetjes en afdalingen pakken, maar het ook een stuk rustiger aan doen. Wil je trouwens wandelen, dan kan dat hier ook prima. Het mooiste moment om deze plekk te bezoeken is in de lente (het najaar in Europa). De bloemen in het bos komen dan uit en je zal extra genieten van de mooie natuur.

Als je van plan bent om deze bijzondere mountainbiketochten te gaan doen, dan kan je je melden bij Clearwater Trails, ongeveer 7 kilometer buiten Port Edward. De route staat vanaf Port Edward goed aangegeven. Vlakbij Clearwater Trails vind je het Beaver Creek Estate, waar je een half uur durende rondleiding op een koffie plantage kan doen.

Benieuwd naar andere sportieve activiteiten in Zuid Afrika? Kijk dan hier voor meer informatie.

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Pin It on Pinterest

Share This