Malaria Zuid Afrika: waar kan je veilig naar toe?

Als je op rondreis door Zuid Afrika gaat, dan staat een safari vaak hoog op het to do lijstje. Niet iedereen die naar Zuid Afrika gaat wil echter gebieden bezoeken waar de kans bestaat dat er malaria voor komt. Malaria rondreis zuid afrikaHoewel de kans klein is dat je daadwerkelijk malaria oploopt, is dit vaak reden genoeg om de safari toch te laten schieten. Dit is natuurlijk zonde, want een safari Zuid Afrika is erg bijzonder. je kan namelijk prachtige plaatjes schieten en je komt oog in oog te staan met dieren in hun natuurlijk omgeving. Omdat wij dit iedereen gunnen, gingen we op zoek naar mooie plekjes voor een malaria vrije safari Zuid Afrika en kwamen op een drietal tips:

1: Addo Elephant Park

Wie denkt dat het bewonderen van de Big 5 het summum is krijgt in Addo Elephant Park een extra uitdaging. Tijdens je safari Zuid Afika kan je in dit park namelijk de Big 7 bewonderen. Natuur Zuid Afrika WalvisNaast de olifant, buffel, leeuw, luipaard en neushoorn heeft men namelijk ook de witte haai en de walvis. Dit komt door de bijzondere kuststrook die in het park geintegreerd is. Ga je op rondreis Zuid Afrika en wil je Addo bezoeken? Dit kan eenvoudig. Addo Elephant Park ligt niet ver van Port Elizabeth en staat bekend om haar grote kuddes olifanten. Wie van fotografie houdt kan in dit park zijn hart ophalen. Meer informatie over dit park vind je op deze pagina.

 

2: Pilanesberg Game Reserve

Het Pilanesberg wildpark ligt in het noorden van Zuid Afrika op slecht een paar uurtjes rijden van Johannesburg en Pretoria. Veel mensen bezoeken Pilanesberg tijdens hun bezoek aan het “Las Vegas” van Zuid Afrika: Sun City. Pilanesberg is een van de mooiste natuurparken van Zuid Afrika en is erg groot. Het ligt in een uitgebluste vulkaankrater in een heuvelachtig landschap. In het park vind je een grote diversiteit aan wildleven, waaronder de overbekende Big 5. De hiernaast weergegeven foto hebben we vorig jaar genomen op rondreis Zuid Afrika tijdens een bezoek aan dit bijzondere wildpark. Bekijk meer informatie over Pilanesberg op deze pagina.

 

3: Marakele National Park

Het bijzondere Marakele National Park staat bekend om de grote bergketen (de Waterbergen) die het park domineert. De naam Marakele betekent “place of sanctuary”, vrij vertaald “heilige plek”. Het Marakele National Park kent diepe valleien en heuvels vol met gras waarop grote kuddes zebra’s en gnoes grazen. Natuurlijk kan je hier ook op zoek naar groot wild en kan je proberen om bijvoorbeeld olifanten, luipaarden of de zeldzame Afrikaanse gier te zoeken. Marakele ligt ruim 200 kilometer noordelijk van Johannesburg, in de provincie Limpopo. Marakele is een bezoek zeer zeker waard. Wil je meer informatie over Marakele? Bekijk deze pagina.

 

Ga je op safari in Zuid Afrika en wil je potentiele malariagebieden ontlopen? Dan zijn de geoemde 3 parken zeker een optie.

[Totaal: 7   Gemiddelde:  1.9/5]

Pin It on Pinterest

Share This