Pilanesberg Game Reserve

Vlakbij Sun City, ten noordwesten van Pretoria vind je een van de mooiste wildparken van Zuid Afrika: Pilanesberg game reserve. Rondreis Zuid Afrika pilanesbergOoit was het de bedoeling om het Pilanesberg game reserve in verbinding te brengen met het Madikwe Game Reserve en met Botswana, maar enkele slimme boeren staken hier een stokje voor en kochten massaal land op.

Het Pilanesberg Game reserve is een relatief klein wildpark, maar met geweldig landschap. Het ligt in de krater van een oude vulkaan en is dan ook erg heuvelachtig. Als je de tijd hebt, rijdt dan de meest westelijke route in het park. Je gaat dan door een echt savannelandschap. Doordat de route relatief lang is, moet je hier wel een uur of 3 voor uittrekken. Het leuke hiervan is dat je ook relatief weinig ander verkeer tegenkomt. Voor Pilanesberg geldt in ieder geval dat het ene stuk rustiger is dan het drukke (zuidelijker deel van het) Kruger Park.

In het Pilanesberg Game reserve kan je prachtige wandeltochten maken onder begeleiding, maar ook spectaculaire ballonvaarten terwijl je over het wild uitkijkt. Ten noord-oosten van het Pilanesberg game reserve ligt de stad Northam. Dit is een goede uitvalsbasis voor bezoekjes aan zowel Pilanesberg, Sun City als Marakele NP. Wanneer je op zoek bent naar accommodatie in Northam, kijk hier. Sun City is een veelbezochte plek nabij het Pilanesberg game reserve. Het Las Vegas van Zuid Afrika is op zijn zachts gezegd bijzonder.

Meer info over Pilanesberg vind je hier. Hieronder zie je een leuke video die je een indruk geeft van Pilanesberg.

Rondreis Zuid Afrika aanbieders:

Hotels Zuid Afrika


Vakantie fotoboek maken?

vakantie fotoboek maken

Privacy

Wij gebruiken cookies om onze website te laten functioneren en om onze inhoud af te kunnen stemmen op de wensen van onze gebruikers.

[Totaal: 3   Gemiddelde:  2.7/5]

Pin It on Pinterest

Share This