Reisverslag Zuid Afrika, Namibië en Botswana

Van Johan en Mariel ontvingen wij dit leuke reisverslag

Onze rondreis door Zuid Afrika, Namibië en Botswana bracht ons van Kaapstad waar we vanuit Amsterdam aankwamen tot bij de Victoriawatervallen. In de tussentijd zagen we drie prachtige landen, aan de hand van verschillende bijzondere bestemmingen. Het zuiden van Afrika is schitterend om te zien, kent uiterst vriendelijke mensen en is dankzij de goede infrastructuur uitstekend geschikt voor een rondreis. Wij zouden zo weer terug willen, met dit reisverslag Zuid Afrika, Namibië en Botswana laten we je graag meedelen in de avonturen die we beleefd hebben.

Van Zuid Afrika  naar Namibië

Zoals aangegeven begonnen we in Kaapstad, na een lange vlucht van Nederland naar Zuid Afrika . We hebben de stad meteen even verkend en ontdekte bijvoorbeeld de Grand Parade. Daar hebben de Hollanders in de 17e eeuw nog een belangrijke rol gespeeld. Uiteraard gingen we ook langs de Compagnietuinen en Kasteel Kaap de Goede Hoop. Het voelde echter wel een beetje als de verplichte nummers, Kaapstad is op dat gebied best wel toeristisch.

Kaapstad reisverslag

Vervolgens brachten we een bezoek aan de Oranjerivier en de Fish River Canyon, waar de landschappen al een stuk leger worden en minder toeristisch aandoen. Oranjerivier is de grens tussen Zuid Afrika en Namibië, waardoor we daadwerkelijk het idee kregen Afrika in te kunnen trekken. Eenmaal in Namibië reisden we naar de Fish River Canyon. Wat een indrukwekkend ding is dat! Dat is ook niet zo gek, volgens onze reisgids is het de op één na grootste canyon ter wereld. De 27 kilometer brede kloof krijg je bijna niet op de foto!

Reisverslag Zuid Afrika Namibie Botswana

Cape Cross en de Twijfelfontein

Onze reis ging verder door de Sossusvlei naar onder andere Swakopmund. We reisden door naar Cape Cross en de Twijfelfontein. De zoutgebieden zijn er zeer indrukwekkend, net als de Skeleton Coast die voor prachtige plaatjes zorgt maar wel een beetje luguber aandoet. Cape Cross heeft een rijke geschiedenis, aangezien het de plaats is waar de Portugese zeevaarder Diego Cao als eerste aan land kwam. De Twijfelfontein staat sinds 2007 op de UNESCO werelderfgoedlijst en mag daarom dan ook niet ontbreken in het reisverslag over Zuid Afrika, Namibië en Botswana.

Swakopmund

Chobe National Park en de Victoriawatervallen

We bezochten diverse nationale parken, op weg naar de Victoriawatervallen waar we uiteindelijk zouden afronden. Het Etosha National Park en Chobe National Park zijn wat ons betreft zeer de moeite waard, we zijn blij dat we daarheen zijn gegaan in plaats van naar het bekende Kruger Park. De watervallen waren tenslotte enorm indrukwekkend, waardoor we tal van nieuwe indrukken hebben opgedaan tijdens deze mooie rondreis door het zuiden van Afrika.botswana Chobe

Rondreis Zuid Afrika aanbieders:

Hotels Zuid Afrika


Vakantie fotoboek maken?

vakantie fotoboek maken

Privacy

Wij gebruiken cookies om onze website te laten functioneren en om onze inhoud af te kunnen stemmen op de wensen van onze gebruikers.

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Pin It on Pinterest

Share This