Noord West Provincie Zuid Afrika

De Noord West provincie is internationaal gezien vooral bekend vanwege Sun City, het Las Vegas van Zuid Afrika. Rondreis Zuid Afrika Noord West KaartMaar de Noord West heeft zo veel meer. In deze provincie werd in 1924 de wereldberoemde Taung schedel gevonden. Hiervan werd destijds aangenomen dat het de missing link is tussen de aap en de mens.

De Magaliesberg bergketen maakt dat de natuur van deze provincie ruig is. Bij de Magaliesbergen is het mogelijk een canopy tour te doen. Je glijdt dan vastgekabeld over een kloof en langs boomtoppen. Een echte aanrader, hoewel wij de canopy in TsiTsikama persoonlijk mooier vonden.

Een van de belangrijke economische activiteiten in de Noord West is mijnbouw (o.a. platinum). Het plaatsje Mafikeng is de commerciele hoofdstad van de provincie en heeft een van de beste musea van het land. Dit komt met name door een stuk historie dat hier plaatsvond: de Britten hielden hier met slechts 217 man stand tegen het Boerenleger. In de plaats Potchefstroom vind je een van de beste Universiteiten van het land.

Sun City is een echt attractiepark van liefst 20 vierkante kilometer groot en ligt ongeveer twee uur rijden van Johannesburg. Het is volgebouwd met grote luxe hotels, met casino’s, restaurants en winkels. Wij zijn zelf twee maal in deze luxe stad geweest, maar vonden het zelf erg tegenvallen. Het mooiste vonden wij de Valley of the Waves. Dit is een prachtig zwemparadijs.

Vlak bij Sun City ligt het wildpark Pilanesberg. Dit is een van de beste wildparken die je in Zuid Afrika zal tegenkomen, met een geweldig landschap in de krater van een oude vulkaan. Als je de tijd hebt, rijdt dan de meest westelijke route in het park. Je gaat dan door een echt savannelandschap met hoge grassen en grote kuddes. Je krijgt dan echt het “out in africa” gevoel.

Door de noordelijke ligging is de temperatuur in de Noord-West provincie gedurende het gehele jaar lekker. Het is dan ook een uitermate goede bestemming voor een rondreis Zuid Afrika.

 

Belangrijkste steden en bezienswaardigheden

De Noord West provincie wordt door veel mensen op individuele rondreis Zuid Afrika overgeslagen en dat is eigenlijk jammer. De provincie heeft namelijk veel te bieden.

[Totaal: 1   Gemiddelde:  5/5]

Pin It on Pinterest

Share This