Johannesburg – Gauteng

Johannesburg is de grootste stad van Zuid Afrika en dankt haar grootte met name aan de goudindustrie. Hier dankt de stad dan ook diverse namen aan “eGoli” – plaats van goud (Zulu), Gauteng en eRhawutini zijn allen afgeleid van het goud.

Johannesburg is altijd al bewoond geweest. Lang voordat de Boeren het land claimden, vestigden de San zich al in deze regio. De Europese boeren volgden pas veeel later, maaar nooit werd het gebied dichtbevolkt, tot aan het einde van de 19e eeuw. Er werd goud gevonden en een massale volksverhuizing kwam op gang om in de mijnen aan de slag te gaan. Johannesburg groeide uit zijn voegen en ontwikkelde zich tot de grootste stad van Zuid Afrika. Tegenwoordig is Johannesburg een echte zakenstad, waar alle export geregeld wordt. De grootse luchthaven van het land “OR Tambo International ligt bij Johannesburg. Dit vliegveld heeft voor het Wereldkampioenschap Voetbal 2010 een opknapbeurt gehad en is geheel gemoderniseerd.

Johannesburg staat helaas ook bekend om zijn criminaliteit. Deels komt dit door de grote verschillen tussen de donkere en blanke bevolking, maar ook ‘s lands grootste township, Soweto. Er heerst veel armoede en is veel drugs en drankgebruik.

Bekijk ook een leuke film over Johannesburg.

Belangrijkste bezienswaardigheden:

  • Gold Reef City: een mooie goudmijn
  • Rosebank Rooftop Market: een van de leukste markten van Zuid Afrika, met meer dan 600 kramen vol souvenirs.
  • Apartheidsmuseum

Ben je op zoek naar Hotels in Johannesburg? Kijk dan op deze pagina

[Totaal: 1   Gemiddelde:  2/5]

Pin It on Pinterest

Share This