Veel bezoekers van deze website komen hier terecht omdat ze graag wat meer informatie willen weten over Zuid Afrika en het zelf reizen in Zuid Afrika. Belangrijkste vraag hierbij is meestal: kan ik het zelf organiseren of niet? Ik denk dat dit zeker zo is, maar ik snap de onzekerheid waar mensen mee kampen. Je moet tenslotte best veel regelen.

Toen mijn vriendin en ik enkele jaren geleden er voor kozen oAutoroute Zuid Afrika Chapmans Peakm een rondreis Zuid Afrika te maken was de eerste vraag die ze mij stelde: is het wel veilig qua verkeer, criminaliteit en dergelijke? Omdat mijn familie ervaren Zuid Afrika reizigers zijn was deze zorg eenvoudig weg te nemen. Zuid Afrika is een van de meest westerse landen van Afrika. De infrastructuur is over het algemeen zeer goed, de mensen spreken vaak Engels of Afrikaans (wat sterk op Nederlands lijkt) en de bewegwijzering is prima. Met een goede reisvoorbereiding kan je je prima redden.

Hoe kan ik Zuid Afrika het beste ontdekken?

Op onze eerste rondreis Zuid Afrika hebben wij van te voren een globale route bepaald en een aantal accommodaties (o.a. Kruger Park en TsiTsikama) van te voren vastgelegd. Voor de rest was de Lonely Planet voor ons een handig hulpmiddel om bijzondere accommodatie en plekjes te vinden. Het leukste vonden wij echter om bij lokale Bed and Breakfasts te vragen naar tips en bijzondere plekjes. De Zuid Afrikanen weten uiteraard het allerbeste waar je moet zijn. Onze route week dan ook nog wel eens af van onze planning, maar dat was voor ons juist perfect. Op deze website staan diverse mooie plekken die je bij je reisvoorbereiding kunnen helpen.

Het vervoer deden wij ook zelf. Niet zo zeer met het openbaar vervoer (al kan de Bazbus een prima alternatief zijn voor de avontuurlijke reiziger), maar met een huurauto Zuid Afrika. Deze kan je vaak oppikken en inleveren bij vliegvelden, wel zo handig. In Zuid Afrika zijn de wegen prima. Wanneer je een actuele wegenkaart van Zuid Afrika hebt, dan zal je merken dat je eigenlijk overal erg eenvoudig kan komen.

Oke, maar is Zuid Afrika veilig?

Natuurlijk is de criminaliteit in Zuid Afrika hoger dan in Nederland, maar dat wil niet zeggen dat je jezelf niet veilig kan verplaatsen. Zuid Afrika VeiligheidZolang je zelf geen gekke dingen doet, zoals je met je waardevolle spullen te koop lopen, hoef je je geen zorgen te maken. In het donker kan je het beste met de auto op pad gaan, of in verlichte omgevingen blijven lopen.

Geniet van je rondreis Zuid Afrika!

[Totaal: 11   Gemiddelde:  2.4/5]

Pin It on Pinterest

Share This