Gauteng provincie

In het Noordoosten van Zuid Afrika ligt haar kleinste provincie, Gauteng. Laat de grootte van de provincie je echter niet misleiden. Het is namelijk het commerciele hart van het land, evenals het politieke centrum. Gauteng betekent “Place of Gold” in het Sesotho. Dit vanwege haar grote goudaders, onder andere rond Johannesburg. In Johannesburg kan je Gold Reef City bezoeken en heb je de mogelijkheid een echte goudmijn in te gaan. Je weet pas echt wat het is hoe mensen in de mijnen werken, wanneer je het een keer met eigen ogen hebt aanschouwd.

De twee belangrijkste plaatsen in deze provincie zijn Johannesburg en Tschwane (Pretoria). In Tschwane zijn de regeringgebouwen van Zuid Afrika gelegen. Beide plaatsen zijn het bezoeken zeker waard. Indien mogelijk is het aan te raden een tour te boeken naar Soweto. Dit geeft je een heel mooi inzicht in het leven in een township. Doe dit echter nooit zelfstandig.

Sinds 2011 heeft de Gauteng provincie haar eigen Big 5 wildpark, de Dinokeng wildtuin. Het park is volop in ontwikkeling, maar heeft sinds het najaar de echte big 5 rondlopen! Wanneer je de mogelijkheid hebt, kan je dus tijdens je rondreis Zuid Afrika meteen beginnen met het spotten van wild!

Belangrijkste steden en bezienswaardigheden

Dinokeng Wildtuin
Johannesburg
Tschwane (Pretoria)
Soweto

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Pin It on Pinterest

Share This