Mijn geschiedenis met Zuid Afrika (11-12-2010)

Onlangs ben ik begonnen met het maken van deze website over Zuid Afrika. Ik merkte eigenlijk al jaren dat het land mij erg interesseert en dat ik dat graag wil delen met mensen.

Mijn familie is nauw verbonden met Zuid Afrika. Net na de tweede wereldoorlog zijn familieleden geemigreerd naar Zuid Afrika en dat contact is eigenlijk nooit verwatert. Mijn oma onderhield het contact via telefoon en in de jaren 90 werden ook echt bezoeken afgelegd. Ik weet nog goed dat mijn oom en tante uit Zuid Afrika voor het eerst naar Nederland kwamen. Ik vond het maar raar dat zij “anders” Nederlands spraken. De woorden waren allemaal net iets anders. Men was gebruind door de vele uren zon en had een hele andere kijk op de wereld.

Mijn ouders hebben het contact met de kinderen van mijn oom en tante altijd in stand gehouden. In de 1996 gingen zij voor het eerst naar Zuid Afrika. Ze kwamen na een vakantie van een aantal weken weer terug en hadden natuurlijk allerlei bijzondere dingen uit Afrika meegenomen. Biltong, een soort Zuid Afrikaans gedroogd vlees, beskuit dat toch eigenlijk heel anders was dan dat wij het thuis kenden en natuurlijk houtsnijwerk. De souvenircollectie staat nog steeds bij mij ouders thuis en is inmiddels uitgebreid met beeldjes van glas en steen.

Twee jaar daarna namen mijn ouders ons ook mee naar Zuid Afrika. Ik was 18 en ging maar liefst 10 uur in een vliegtuig naar de andere kant van de wereld. Ik vond het prachtig. Wij maakten een rondreis door Zuid Afrika en het land maakte een diepe indruk op mij. De grote diversiteit aan landschappen, die achter elke berg weer anders kon zijn. De vriendelijkheid van de bevolking. De dieren in de wildparken. Ik was helemaal om! Sinds 1998 ben ik nog twee maal in Zuid Afrika geweest. Ik wilde mijn gevoel van toen vasthouden en weer opnieuw meemaken. Dat is gelukt. Het land is misschien iets toeristischer geworden, maar is nog net zo mooi als toen.

Een paar maanden geleden startte ik met deze website. Ik ben mij opnieuw gaan verdiepen in alles wat Zuid Afrika mee heeft gemaakt. In alles wat je in Zuid Afrika wilt zien en wilt hebben gedaan. Het begint echter weer te kriebelen. Er is zo veel wat ik zelf graag weer opnieuw (of voor het eerst) wil zien…

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Pin It on Pinterest

Share This