Bij Zuid-Afrika denk je waarschijnlijk aan heel veel dingen maar waarschijnlijk niet aan de muziek. Mocht je dan toch aan de muziek denken dan zal het waarschijnlijk de typisch traditionele Afrikaanse muziek zijn. Deze Traditionele Afrikaanse muziek, is in tegenstelling tot Westerse muziek, erg gefocust op ritmes en de muziek wordt van generatie op generatie overgedragen. Toch is er ook een ander soort Afrikaanse muziek in opkomst en dan met name Zuid-Afrikaanse muziek. In dit artikel bespreken we drie Zuid-Afrikaanse acts die het ook buiten de landsgrenzen goed doen.

Jack Parow

Hij verscheen in Nederland al een aantal keer in De Wereld Draait Door en is met zijn oversized pet een opvallende verschijning. Deze Zuid-Afrikaans rapper uit Kaapstad heeft zelfs een platencontract bij het Nederlandse label Top Notch. Zie hieronder zijn video Cooler as Ekke.

Die Antwoord

Is waarschijnlijk de vreemdste verschijning uit dit lijstje. Ze maken rap-rave achtige muziek geïnspireerd door de ‘Zef’ cultuur. Deze typisch Zuid-Afrikaanse jongeren cultuur zou je het best kunnen omschrijven als tegenhanger van alles wat chique is. Hoewel het not-done is om muziek met elkaar te vergelijken, lijkt Die Antwoord nog het meest op de Jeugd van Tegenwoordig. Ook voor Die Antwoord was er interesse vanuit een Nederlands platenlabel. Ze kozen echter voor het grote geld en dus voor een internationaal label waar ze naar verluidt werken aan een speelfilm.

Goldfish

Is een elektronische dansgroep uit Kaapstad, ze combineren Jazz en Afrikaanse muziek. In Zuid-Afrika zijn ze een grote act, dit wordt onderstreept door het feit dat ze recordhouder zijn. Ze hebben in 2009 acht award nominaties gekregen bij de South African Music Awards. In 2008 wonnen ze de MTV Africa Music Awards in de categorie ‘Best Alternative’.


Kun je niet wachten tot een van deze acts naar Nederland komt? Ga ze dan in Zuid-Afrika bekijken. Je boekt goedkope vliegtickets door ze te vergelijken, dit kun je bijvoorbeeld doen op een vergelijkingsite als worldticketcenter.nl. Bekijk onze pagina vliegtickets Zuid Afrika voor meer informatie

[Totaal: 2   Gemiddelde:  1/5]

Pin It on Pinterest

Share This