Nieuws: Luipaard ternauwernood gered

Na een nachtelijke reddingsactie heeft de politie van Bredasdorp een vastgehouden luipaard weten te redden uit de handen van een boer. Deze boer weigerde het beest los te laten nadat het ruim een week gevangen had gezeten op zijn terrein. Het beest was ernstig uitgedroogd nadat het een week lang in een kooi gevangen had gezeten.
Luipaard rondreis zuid afrika
De kat, een vrouwtje van ongeveer 9 jaar oud, was gevangen in een val die geplaatst was door CapeNature. Medewerkers van SANParks hadden verzocht het beest te verplaatsen naar het Addo Elephant National Park, maar dit werd geweigerd. Men wil de genetische structuur van de beesten intact houden en zijn bang dat dit niet lukt, wanneer het beest meer dan 100 kilometer verplaatst wordt.

Toen de medewerkers van CapeNature het beest wilden ophalen en weer uitzetten, weigerde de boer de bezoekers toegang tot zijn terrein. Men werd gedwongen het terrein te verlaten. Toen men later terugkeerde met de politie was zowel de kooi als het luipaard verdwenen. De boer weigerde te vertellen waar deze gebleven was. Uiteindelijk moest er een vergoeding van 7500 Rand aan te pas komen om het beest te bevrijden. Nadat het weer op krachten was gekomen is het Luipaard uitgezet in het De Doop Nature Reserve.

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Pin It on Pinterest

Share This