Zuid Afrika domineert de top 10 beste safari parken volgens reis experts en toeristen

Uit onderzoek van Safaribookings.com onder meer dan 3000 reviews van reis experts en toeristen zijn 4 parken uit Zuid-Afrika geëindigd in de top 10 safari parken van Afrika.

De website publiceerde de lijst met top 50 parken uit Afrika. De Zuid Afrikaanse parken MalaMala, Sabi Sands, Phinda en Kgalagadi scoorde een top 10 plek in de lijst. Zuid-Afrika was daarmee het enige landen met zoveel parken in de top 10.

In totaal werden er 2234 reviews verzameld van safari toeristen uit 63 landen. De overige 774 park reviews werden geschreven door reis experts en auteurs van onder andere Lonely Planet en Rough Guides.

MalaMala Game Reserve behaalde de tweede positie met een gemiddelde score van 4,81 uit 5

Het beroemde Kruger National Park kwam echter pas terug op de 20ste plek in het onderzoek. Dit was een opvallende uitkomst van het onderzoek, welke voornamelijk te maken heeft met het feit dat Krugerpark is geasfalteerd en omringd is door hekken. Echter heeft Kruger wel een grote variatie aan wildlife.

De parken uit Zuid-Afrika welke hoog zijn geëindigd in de lijst hebben ieder hun eigen specifieke en karakteristieke mix van eigenschappen waar ze om bekend staan. MalaMala, Sabi Sands en Phinda zijn top beoordeelde private game reserves met zeer luxe accommodaties met bijna 100 procent garantie op het zien van the Big Five. Doordat MalaMala en Sabi Sands niet zijn afgeschermd door hekken hebben deze parken tevens een enorm ecosysteem.

Meer weten over het boeken van een safari naar Afrika? Kijk dan op Matoketours.nl

 

Mala Mala Game Reserve
Mala mala
Sabi Sand Game Reserve
Sabi Sands

Phinda Game Reserve
Phinda Game reserve

Kgalagadi Transfrontier Park
Kgalagadi Transfrontier Park

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Pin It on Pinterest

Share This