In Zuid Afrika is woedend gereageerd op de online veiling die werd georganiseerd door Mkuze game reserve. Een tot nog toe onbekende zakenman heeft met een bod van ruim 960.000 Rand (om en nabij €91600) deze veiling gewonnen en mag in het wildpark een witte neushoorn schieten.

Big 5 Zuid Afrika Witte Neushoorn

Dierenactivisten in Zuid Afrika protesteerden fel tegen de veiling. Zeker nu het stropen van neushoorns een groeiend probleem is in Zuid Afrika. Een activist daagt de zakenman uit om zichzelf bekend te maken, naar het park te rijden en een foto te schieten, in plaats van zijn geweer te gebruiken.

Het Ezemvelo KZN Wildlife geeft aan dat door de groeiende populatie neushoorns er een beest geschoten moet worden om de populatie gezond te houden. De opbrengsten van de veiling worden gebruikt voor beheer van het park. Het park geeft aan dat deze veiling jaarlijks plaatsvindt omdat het aan wildbeheer moet doen en niet groter kan groeien.

De activisten geven aan dat de bevestiging dat de veiling heeft plaatsgevonden een triest moment is voor neushoorns en typerend is voor het bestuur van het park. “Zij willen geen openheid van zaken geven over de veiling, zelfs al worden ze betaald vanuit belastinggelden. Nu men deze publieke instantie dit ziet doet geeft men een volkomen verkeerd beeld af richting de buitenwereld”.

 

Bron: Iol news

[Totaal: 1   Gemiddelde:  4/5]

Pin It on Pinterest

Share This