Een rondreis Zuid Afrika maken is natuurlijk prachtig. Het land is mooi en veel van haar tradities evenzo. Helaas zijn er ook dingen in Zuid Afrika die voor de buitenwereld veelal verborgen blijven, maar wel spelen. Dit heeft te maken met het dierenwelzijn. In dit bericht willen wij hier even bij stil staan zodat je tijdens je vakantie Zuid Afrika hier scherp op kan letten.

Op rondreis Zuid Afrika kan je op verschillende plaatsen (farms en natuurbeschermingsprogramma’s) knuffelen met bijvoorbeeld jonge leeuwenwelpjes of cheetahs. Rondreis Zuid Afrika leeuw knuffelenNatuurlijk is dit een prachtige ervaring en iets wat je meegemaakt wilt hebben. Maar hoe goed is deze activiteit voor deze dieren? Op veel plekken zal je te horen krijgen dat deze boerderijen en natuurbeschermingsprogramma’s bijdragen aan het de bescherming van de betreffende dieren, of dat deze dieren weer uitgezet worden in het wild. Voor veel plaatsen zal dit zo zijn, maar bij evenzoveel programma’s ook niet. Sommige farms worden puur en alleen opgezet om winst te maken over de rug van de toerist en de dieren. Mocht je tijdens je rondreis Zuid Afrika een dergelijke boederij bezoeken stel dan vooral veel vragen. Waar worden deze dieren uitgezet, waar komen de welpjes vandaan en waar gaat het door jou betaalde geld echt naar toe?

Een ander probleem waar Zuid Afrika nog steeds bekend om staat zijn de jachtboerderijen. Dieren, bijvoorbeeld neushoorns en leeuwen, worden in een wildpark van beperkte oppervlakte losgelaten. Geinteresseerden kunnen voor vele tienduizenden euro’s op jacht en hun prijs schieten.  Dit wordt ook wel canned hunting genoemd, omdat de dieren bijna letterlijk ingeblikt zijn op een beperkt oppervlak en geen enkele kans hebben om te ontsnappen. Met name in de Vrijstaat en in de Noord-West provincie komen deze boerderijen voor. Er wordt wel gezegd dat canned hunting bijdraagt aan het natuurbehoud, maar wanneer deze dieren puur voor de jacht gefokt worden gaat deze redenatie niet op.

 

Meer informatie over deze onderwerpen is te vinden bij Stichting Spots

 

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Pin It on Pinterest

Share This