Vrijstaat provincie

De Vrijstaat is een van de minst bezochte provincies voor een vakantie Zuid afrika en dat is eigenlijk jammer. Rondreis Zuid Afrika vrijstaatHet ligt tussen de gigantische Oranje en Vaal rivier en wordt wel de graanschuur van Zuid Afrika genoemd en dat kenmerkt zich door lange velden met Mais en zonnebloemen. De Vrijstaat is een typische plattelandsprovincie waarbij gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Wanneer je op doortocht bent naar een van de andere provincies, laat de Vrijstaat dan niet links liggen en stop in ieder geval voor een overnachting op de boerderij. Het biedt je de mogelijkheid om cultuur en lokale tradities te leren kennen.

Hoewel ruim tweederde van de economie draait op de landbouw, is ook een mijnbouw een belangrijke bron van inkomsten. In de noorden worden nog steeds diamanten en goud gedolven. De oostkant van de provincie biedt goede mogelijkheden voor mooie wandeltochten. Bijzonder is tevens het Vredefort Dome Werelderfgoed. Op deze plek stortte miljoenen jaren geleden de grootste meteoriet in de aarde met als resultaat een krater van ruim 90 kilometer breed. Het is de oudste en best geconserveerde plaats op aarde waar een grote meteoriet is ingeslagen.

Belangrijkste steden en bezienswaardigheden

Wanneer je op rondreis Zuid Afrika gaat, vergeet dan vooral de Vrijstaat niet. Dit is een beetje een ondergeschoven kindje, maar echt een prachtige provincie met enkele mooie bezienswaardigheden.

Bloemfontijn
Welkom
Basotho Cultural Village
Golden Gate Highlands National Park
Vredefort Dome

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Pin It on Pinterest

Share This