Te voet de bush in

Bij safari in Zuid-Afrika denken de meeste mensen aan een jeepsafari met een aantal personen en een ranger die voor jou naar de Big 5 speurt. Wie zich al wat meer in Zuid-Afrika heeft verdiept komt er snel achter dat je in het Krugerpark ook zelf achter het stuur mag kruipen en je zelf de rol van de ranger op je neemt.  Wat iets minder bekend is, is dat je ook op wandelsafari kunt gaan. Kruger Park bush safari - kopieWij kunnen het je aanraden, want je zult je niet snel op een andere manier dichterbij de natuur komen dan wanneer je op slechts 20 meter afstand komt te staan van een zebra of een giraffe. Je overnacht dan in een privé park. Wij vonden het leuk om een wat gemoedelijker en persoonlijker lodge te kiezen dan de smetteloze en perfect georganiseerde luxe lodges.  Zo duik je een stuk dieper de Afrikaanse bush in.

Wanneer om 5 uur je wekker gaat, schiet het  wellicht even door je heen dat het vroeg is. Grote kans dat je dit snel vergeet zodra je met een ervaren ranger  op zoek gaat naar wild. Best spannend, door de bush lopen, maar de ranger stelt je snel gerust. Doordat de ranger vaak in dit gebied is opgegroeid,  vertelt hij gepassioneerd over hoe het wild – groot en klein – hier samenleeft. Hoe het dierenrijk zich ontwikkelt, maar ook over wat de natuur verder nog te bieden heeft. Wat weet hij veel! Dit had je anders nooit allemaal geweten. Even slaat de twijfel toe of je iets zult gaan zien, maar daar staan ze dan. Een kleine kudde zebra’s die gemoedelijk in de ochtenddauw staan te grazen. Voorzichtig pak je je camera erbij om dit moment voor eeuwig vast te leggen. Je klikt en weg zijn ze…maar je hebt ze net op tijd in beeld. Dit ga je nooit meer vergeten!

Een paar uur later kom je hongerig, maar onder de indruk terug bij de kleinschalige lodge waar je overnacht. Er staat een ontbijt voor je klaar welke er goed in gaat na deze indrukwekkende wandeling.  Na het ontbijt heb je alle tijd voor een (kleine) plons in het zwembad of een dutje gezien de korte nacht. Einde van de middag klim je in de jeep voor het grote werk – je gaat met een kleine internationale groep dieper de bush in op zoek naar wild. Dit keer wel kans op het spotten van een leeuw of een buffalo, dus de veiligheid van een jeep is hier wel wenselijk. Het blijft de natuur, dus of je ze allemaal gaat zien… garanties zijn er nooit, maar dat maakt het des te bijzonderder .

Met een beetje geluk (alleen bij mooi weer) wordt het avondeten gereserveerd in een traditionele ‘boma’. Een boma is rond afgeschermd buitenterras welke ’s avond knus verlicht wordt. Een ideale plek voor een Zuid-Afrikaanse braai of andere maaltijd. Wat je noemt op safari, maar niet zomaar een….

Iets voor jou? Neem een kijkje bij www.zuidafrikaonline.nl.  Een reisorganisatie waarbij echt contact met de natuur en de mensen voorop staat.  Met behulp van bouwstenen stel je je eigen Zuid-Afrika reis samen. Met advies van ervaring reisspecialisten die het land door en door kennen.

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Pin It on Pinterest

Share This