Pinguins in Betty’s Bay

Wie van Hermanus langs de kust naar Kaapstad rijdt, zal Betty’s Bay onderweg niet opmerken als een leuke tussenstop. Op het eerste gezicht is Betty’s Bay gewoon een klein dorpje aan zee. Maar wie goed op let, zal verschillende verkeersborden tegen komen met hier op een pinguïn afgebeeld.Rondreis Zuid Afrika pinguins

Als je vervolgens de borden volgt, ben je na ongeveer 5 minuten waar je zijn moet: aan het water. Een soort afgedankt stukje ‘haven’, waar nog een enkeling zijn bootje te water laat. Dit is de plek waar een grote pinguïnkolonie zich schuil houdt.

Voor de bezoekers is een boardwalk gemaakt, het bekende houten wandelpad, wat net boven de grond hangt. Hierdoor verstoort de mens niet het leef- en loopgebied van de pinguïns. Wie vaker op zoek gaat naar de Zuid Afrikaanse pinguïn, zal meer van dit soort boardwalks tegen komen. Zo is er ook een te vinden op Robben Eiland.

Als bezoeker kun je vrij rondlopen door een struikachtig gebied, waar de pinguïns zich verstoppen onder de bladeren. Maar meer dan eens lopen ze ook gewoon over het pad, dat voor de mensen is aangelegd. Vaak hoor je hun ezelachtige geluid al van ver. Verder op de boardwalk en meer richting de pier is een afgezet stuk, waar je 10 Rand (€0,80) per persoon voor moet betalen. Als je er voor kiest om dit te betalen, krijg je de kans om de pinguïns in het water te zien duiken tijdens je lunch. Ergens anders, dan op die plek, lijken ze het water niet in te willen. Overigens krijg je al een geweldige indruk van de pinguïns, als je niet betaalt. Je zou ze vóór het betaalde gedeelte stuk al kunnen aanraken als je wilt.

Vanaf het eind van de Afrikaanse winter beginnen de pinguïns in Betty’s Bay zich voort te planten, met als gevolg; kleine pinguïnkuikens in de lente. Uit ervaring is gebleken dat pinguïns in de broedperiode minder schattig kunnen zijn. Verscholen in de bosjes hoor je ze hun aparte geluid maken en kunnen ze agressieve trekjes vertonen. Wie niet uit kijkt heeft zo een happende pinguïn in zijn of haar enkels.

[Totaal: 4   Gemiddelde:  3.5/5]

Pin It on Pinterest

Share This