De provincies Mpumalanga en Limpopo worden al dagenlang geteisterd door zware regenval en overstromingen. Veel inwoners zijn afgesloten van de buitenwereld en moeten met behulp van helicopters gered worden. Rondreis zuid afrika kruger overstroomdOok het Kruger park heeft te maken met deze overstromingen. Een aantal toeristen werden in hun auto opgesloten en gedwongen te overnachten in het park. De autoriteiten sloten in het Kruger park uit voorzorg de grensovergangen met Mozambique.

Binnen het Kruger Park is de toegang naar het Skukuza rest camp afgesloten. De Nwaswitshaka High Water Bridge die de toegangspoort is tot het kamp werd door de vele regen weggespoeld. Ook zijn kampeerplekken bij Talamati, Balule, Buyamiti en Shimuwini nog niet toegankelijk. In het Lower Sabie restcamp moesten een zestal tenten ontruimd worden en bij Letaba werd het benzinestation, de personeelskwartieren en de camping weggespoeld.Olifantsrivier overstroomd

De vele regenval werd veroorzaakt door een tropisch lagedrukgebied dat zich ontwikkelde in de buurt van Madagaskar. De overstromingen lijken nu het hoogste punt te hebben bereikt, al wordt nog wel regenval verwacht. De Olifantsrivier die veranderde in een kolkende stroom bereikte vandaag haar hoogste punt.

 

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Pin It on Pinterest

Share This