Net als in 2011 is het jaar 2012 slecht begonnen voor 8 neushoorns in het Kruger Park. South Afrika national parks maakte vandaag bekend dat ondanks intensievBig 5 Zuid Afrika Witte Neushoorne controles en patrouilles er toch weer karkassen van neushoorns gevonden zijn in het Kruger Park. Vorig jaar is dit helaas ook al vele tientallen keren gebeurd. Het stropen van neushoorns gebeurt vanwege de hoorns die op de zwarte markt veel geld opleveren.

Ditmaal werden de karkassen gevonden in het zuidelijke deel van het park, rondom Lower Sabie en Pretoriuskop. De Zuid Afrikaanse politie is ingeschakeld en druk bezig om sporen na te trekken en de betrokkenen te arresteren.

Het Kruger Park is het bekendste wildpark van Zuid Afrika en een van de favoriete bestemmingen van mensen die een rondreis Zuid Afrika maken willen.

De website van Sanparks is de plek waarop je jouw bezoek aan het Kruger Park of een van de andere Nationale Parken kan regelen. Via de internetsite zijn ondere andere accommodaties te boeken.

 

 

 

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Pin It on Pinterest

Share This