Limpopo blijft de armste provincie Zuid Afrika (05-05-2011)

De provincie Limpopo in Zuid Afrika deelt haar grenzen met drie landen, Botswana, Zimbabwe en Mozambique en wordt gezien als link tussen Zuid Afrika en de landen in Zuidelijk Afrika.
Hoewel het aantal mensen in de landelijke provincie met toegang tot de basis behoeften is toegenomen sinds de laatste verkiezingen zijn armoede en onderontwikkeling nog steeds erg zichtbaar.

Ondanks toeristische hotspots als werelderfgoed Mapungubwe, de regenmakende Balobedu gemeenschap bij Modjadjiskloof en andere historische plekken blijft Limpopo een van de armste provincies. Door de landelijke ligging zijn toegang tot basis behoeften als water en riolering de grootste uitdagingen. Maximaal 84% van de bevolking heeft toegang tot water en 60% tot riolering. Al geven deze cijfers een vertekend beeld omdat ook droogstaande waterpunten meegeteld zijn. Dit jaar zouden ongeveer 12.000 huishoudens aangesloten moeten worden op het electriciteitsnetwerk.

In tegenstelling tot andere provincies zoals de West Kaap, Gauteng of Mpumalanga zijn de bewoners van Limpopo erg geduldig met de regering. Er vinden niet vaak protesten plaats. Zelfs wanneer mensen 3 jaar moeten wachten op een huis van de regering. In Zuid Afrika krijgt iedereen onder een bepaalde inkomensgrens een basis huis van de overheid.

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Pin It on Pinterest

Share This