Nieuws: Bono sust rel in Zuid Afrika (18-02-2011)

De Ierse zanger van popgroep U2, Bono heeft gereageerd op de rel die in Zuid Afrika was ontstaan nadat hij verkeerd geintepreteerd was. De zanger van de popgroep die momenteel door Zuid Afrika toert had zich afgelopen week de woede van de blanke Zuid Afrikaanse bevolking op de hals gehaald.
bono
In een interview werd Bono verkeerd geciteerd over een anti-apartheidslied “Shoot de Boer”. Hoewel de apartheid inmiddels verleden tijd is in Zuid Afrika is dit lied nog steeds een strijdlied van sommige politieke bewegingen. Bono stelde dat sommige nummers bestaandrecht hebben omdat ze een onderdeel vormen van politiek activisme. Ik zong als kind ook IRA liedjes. Hij gaf aan dat de context van een dergelijk lied heel belangrijk is. Het gaat erom wanneer je het zingt en het is erg dom om dit in de verkeerde context te zien.

Bono was erg verbaasd over de reacties en gaf aan dat het erg raar is dat mensen echt denken dat een vredelievende en predikende band als U2, met zijn persoon als frontman, iets dergelijks zou hebben gezegd. Haatzaaiende liederen kunnen nooit de bedoeling zijn!

Bono was in het verleden genomineerd voor de Nobelprijs voor zijn rol in de bestrijding van de apartheid.

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Pin It on Pinterest

Share This