Het Mkhambathi Nature Reserve ligt in de Oost Kaap in de buurt van Flagstaff, ongeveer 60 kilometer noordelijk van Port St Johns. In vergelijking met andere parken is het met ongeveer 7000 hectare relatief klein, maar dat maakt het niet minder interessant. Sterker nog: voor de echte natuurliefhebber is dit park een echte aanrader. Neem je fototoestel mee en ga tijdens je Rondreis Zuid Afrika op pad langs een van de meest spectaculaire sub-tropische kustlijnen die je in Zuid Afrika zult vinden. rondreis zuid afrika Mkhambathi Nature ReserveHet Mkhambathi Nature Reserve staat echt bekend om haar biodiversiteit. Het woud ligt in het noord-westen van het park. Hier vind je een van de grootste attracties van het park: het Amphitheater. Hier stort vanuit het dichte bos een rivier over meer dan 30 meter naar beneden langs de rotsen. Een werkelijk prachtig gezicht. In het park lopen een drietal rivieren: de Msikaba, de Mkhambathi en de Mtentu. De Mkhambathi stort zich via talloze watervallen, op enkele honderden meters uit elkaar, naar beneden. De laatste waterval komt direct uit in de Indische Oceaan.

Tijdens je bezoek zie je rustige baaitjes, prachtige stranden, schitterende graslanden met grazende hartebeesten en indrukwekkende kudu’s. Wellicht kom je een van de zeldzame Kaapse Gieren tegen die zich in het park bevinden. En dit alles met op de achtergrond de Indische Oceaan. Wat wil je nog meer.

Helaas staat dit prachtige park onder druk. De mijnbouw rukt op en bedreigt het park en daarmee het lokale toerisme. Wil je het park tijdens je Rondreis Zuid Afrika bezoeken? Neem dan een auto mee die wat hoger boven de weg ligt, zoals een 4×4 of jeep. Het wegen zijn namelijk niet overal even goed. Je bereikt het park door vanaf East-London de N2 snelweg te pakken richting Umtata. Vanaf daar rijd je via de R61 richting Flagstaff en volg je de borden naar Mkambathi richting de kust.

Accommodatie in deze buurt vind je hier.

[Totaal: 0   Gemiddelde:  0/5]

Pin It on Pinterest

Share This