Reizen is natuurlijk fantastisch. Je ziet nieuwe dingen die je nergens anders hebt gezien, je ontmoet mensen die je nergens anders hebt ontmoet, en je leert een hoop over jezelf. Uiteraard is het fantastisch om in je vrije tijd de hele wereld af te reizen van je verdiende geld. Het liefst wil je ook nog een beetje goedkoop vliegen.  Een leuke mogelijkheid is om, naast het genieten van de lokale omgeving, je steentje bij te dragen aan het land waar je verblijft, in het geval van Zuid-Afrika kan dat helemaal geen kwaad, want daar kan nog een hoop gebeuren. Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan een van de vele vrijwilligersprojecten in Zuid-Afrika.

Help de walvissen in Gansbaai

Ieder jaar zo rond juli komen in Gansbaai de walvissen (ook wel de Southern right whales genoemd) aan. Rondreis Zuid Afrika GansbaaiTijdens deze jaarlijkse trek komen de walvissen helemaal vanuit de koude wateren van Zuid-Australië, Antarctica Chili en Argentinië zwemmen. In Zuid-Afrika komen ze in de warmere wateren nieuw leven creëren. Als vrijwilliger ga je een rol spelen in dit jaarlijkse spektakel. Je gaat hier aan boord van de Whale Whisperer, een boot die dagelijks de toeristen meeneemt richting de walvissen. Hierbij ga je een bijdrage leveren aan het begeleiden van de toeristen aan boord en het verzamelen van onderzoeksgegevens. Daarnaast zal je zelf ook een hoop leren over deze walvissen door diverse lezingen van onderzoekers bij te wonen. Je kunt hier in de maanden Juli tot en met September terecht, een prachtige ervaring!

Wild life Photography

Tijdens dit project ga je alles leren over het fotograferen van Wildlife en wat daar bij komt kijken. Zuid Afrika Wild Life PhotographyZo leer je onder andere van alles over cameratechnieken, en specifieke technieken die horen bij het fotograferen in dergelijke gebieden. Uiteraard zit je nergens beter dan in Zuid-Afrika voor het fotograferen van wildlife. Je gaat aan de slag in het Thanda Private Game Reserve, dat is een 14 hectare groot wildlife reservaat. Je kunt hier een grote verscheidenheid aan wilde dieren tegenkomen waaronder ‘The Big Five’! Naast fotograferen zul je hier af en toe les gaan geven aan de lokale bevolking over onder andere natuurbehoud. ’s Ochtends er op uit om wildlife te fotograferen zoals olifanten, reptielen en luipaarden en ’s middags les geven aan schoolkinderen over hun omgeving.

Wil je dus graag én genieten van een prachtige omgeving, én jouw steentje bijdragen aan het land waar je verblijft? Kies voor een van de prachtige projecten van Activity International.

 

[Totaal: 1   Gemiddelde:  2/5]

Pin It on Pinterest

Share This