Fotoalbum maken tijdens je vakantie

Wil je een fotoalbum maken van een vakantie die eraan zit te komen? Het is verstandig om daar vooraf alvast over na te denken, aangezien je de foto’s die je maakt daar dan op af kunt stemmen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je voldoende achtergronden fotografeert, of dat je foto’s maakt van bepaalde details. Je kunt dan thuis achteraf een fotoalbum maken, waarbij je gebruik maakt van de foto’s die de sfeer van je vakantie prachtig kunnen weergeven.

Achtergronden

Je kunt een fotoalbum maken door de verschillende foto’s die je hebt gemaakt op een rij te zetten, maar is het niet veel leuker om daarnaast te spelen met bijvoorbeeld de achtergronden? Maak een foto van het uitzicht over de baai, of van de enorme bergen die je in de verte ziet liggen. Je kunt dan thuis een fotoalbum maken, door juist deze foto’s als een achtergrond te selecteren. Met name wanneer je een liggend fotoboek wilt maken is het de moeite waard om een uitzicht met een horizon als achtergrond te gebruiken.

Zoom in op details

Je kunt daarnaast tijdens je vakantie al een fotoalbum maken door goed na te denken over de details die je later in het boek op wilt nemen. Wil je er bijvoorbeeld voor zorgen dat de mooie bloemen of juist de dieren die je hebt gezien mooi uitkomen? Neem deze dan losstaand op de foto, door er flink op in te zoomen. Je kunt de foto’s later dan op een mooie wijze uitlichten en daarmee zorgen voor een bijzonder effect. Je kunt wat dat betreft thuis je fotoalbum maken, maar er tijdens je vakantie alvast over nadenken welke foto’s je waarschijnlijk zal gaan gebruiken.

Thuis je fotoalbum maken

Heb je jouw rondreis Zuid Afrika er net opzitten en wil je jouw ervaringen vastleggen en delen? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Er is niet leukers (behalve de reis zelf), dan het herbeleven van je reis via je foto- en videomateriaal. Zodra je eenmaal thuis bent kun je daadwerkelijk je fotoalbum maken, door gebruik te maken van de software van de verschillende aanbieders. Maak een map aan op je computer met daarin alleen de foto’s voor je fotoboek. Je voorkomt op die manier dat je het overzicht kwijt zal raken. Wat dat betreft kun je direct van start en kun je bijvoorbeeld op zoek gaan naar de achtergronden en de detailfoto’s. Je kunt heel snel je fotoalbum maken, op het moment dat je tijdens je vakantie alvast rekening houdt met de sfeer die je later in het boek wilt creëren.

Wil je weten waar je het beste fotoboek maken kan? Bekijk dan eens de site www.tipsfotoalbummaken.nl

[Totaal: 4   Gemiddelde:  3.3/5]

Pin It on Pinterest

Share This