Zuidelijke Afrika: combineer Zuid-Afrika met Botswana en Victoria watervallen

Beleef 3 uiteenlopende landen in Zuidelijk Afrika op een avontuurlijke manier:
– ga op safari in Zuid-Afrika
– reis door de ongerepte natuur van BotswanaZuidelijk Afrika 2
– én bezoek ’s werelds breedste watervallen in Zambia.

Met een eigen 4×4 huurauto, een tent op het dak en alle faciliteiten “aan boord”, reis je in ruim 3 weken door Zuidelijk Afrika. Heb je de overnachtingsplekken al van te voren geboekt, dan heb je tijdens je reis alle tijd en rust om de landen goed in je op te nemen. Veel nachten zul je in een tent bovenop je auto slapen of je zet de tent op een campingplaats op. Spannend? Wel nee, een groot avontuur!

En de reisroute dan?

Begin je reis in Zuid-Afrika, waar een bezoek aan Kruger National Park natuurlijk niet mag ontbreken. Dit is je kennismaZuidelijk Afrikaking met safari, gamedrives en wildspotten!

Reis vervolgens met je auto de grens met Botswana over: het plattelandsleven en kleine dorpen domineren het landschap. Onze tip? Vraag gerust een local naar de dichtstbijzijnde waterbron: hier komen honderden flamingo’s, pelikanen, eenden en ganzen bij elkaar voor een verfrissing. Een andere aanrader is om met een quad de Makgadikgadi zoutvlakten in te gaan: hier vind je gemsbokken en springbokken. Om je heen, waar je ook kijkt, is het spierwit. Wow!

Vervolgens is het tijd om afscheid te nemen van je huis op wielen van de afgelopen dagen. De auto laat je in Botswana staan en je reist de grens over met Zambia. Daar staan ze dan: de indrukwekkende Victoria Falls, 1700 meter breed en 100 meter hoog! Zuidelijk Afrika 3Wil je echt dichtbij komen? Dat kan lopend (met regenjas) of per helikopter. Ook kan je hier raften, bungeejumpen of een rustige kanotrip maken.

Dan is je Zambia uitstapje voorbij. Logisch is, namelijk, om terug naar Botswana te reizen, waar nog één highlight op je wacht: het Chobe Nationaal Park. Bekend om de grote kuddes olifanten die zich rondom de Chobe rivier verzamelen.

Combineer Chobe met Moremi. Hier verblijf je midden in de bush en ga je op zoek naar wildlife: nijlpaarden, giraffen, leeuwen… De big 5 is hier aanwezig, dus mocht je in Kruger niet alle 5 de dieren hebben gespot, heb je nu nog een kans. Sla het plaatsje Serowe ook niet over, hier bezoek je het Khama Rhino Sanctuary, een van de weinige plaatsen in Botswana waar nog veel neushoorns voorkomen.

Reis tot slot naar de OZuidelijk Afrika 4kavango Delta, een enorm web van waterwegen en met een diversiteit aan African Wildlife, waaronder nijlpaarden en kikkers. Dit is wildlife spotten in zoet water, in plaats van op de droge savanne.

Een combinatie tussen Zuid-Afrika, Botswana en de Victoria watervallen. Iets voor jou? Bovenstaande reistips zijn samengesteld door de reisspecialisten van Zuid-Afrika online, onderdeel van Riksja Travel. Bij Zuid-Afrika online staat contact met de natuur en mensen voorop. Met advies van ervaren reisspecialisten stel je jouw ideale reis samen.

[Totaal: 1   Gemiddelde:  1/5]

Pin It on Pinterest

Share This